Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen Porsuk-1 ve Porsuk-2 Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi veren Büyükerşen, “İş Bankasının olduğu yerden başlıyor proje. Bir bölümü Salhane Köprüsüne kadar gidiyor. Bir bölümü de Salhane Köprüsü’nden Tabakhane Köprüsü’ne kadar gidiyor. İkiye ayrılmış vaziyette, iki ayrı plan halinde. Buranın planı var. İstanbul Teknik Üniversitesi yaptı, biz de projeler üzerinde iki defa revizyon yaptık. Kimsenin zarar etmeyeceği, oraların güzelleşeceği bir proje" dedi.

"Porsuk'un iki tarafında da yığılmalar var"

"Şu an Porsuğun iki tarafında çok büyük yığılmalar var, ticari ve sosyal yığılma var" ifadelerini kullanan Büyükerşen "Kafeler var tıklım tıklım. Nüfus arttı iki bulvar artık ihtiyaca cevap vermiyor çok sıkıştı orası. Halbu ki biz İş Bankasından itibaren Aydın Arat Parkı’na kadar Porsuk bulvarı gibi yapabilirsek o zaman halkın bir bölümü oraya gidecek. İş Bankasından sonraki kısımlarda da cafe ve pastaneler olacak. Şehirdeki yığılmayı önleyeceğiz. Turistler oturacak yer bulamıyor. Çağdaş modern bir şehir olacak. 20 yıl gecikti Eskişehir kaybetti. Eskişehir’de bazı esnaf hemşehrilerimiz bizim kafamıza pek uymadılar. Bizim görüşlerimizi de pek değerlendirmediler" diye konuştu.

"Projelerimiz hazır, ilan edeceğiz"

Büyükerşen "Mesela hamamlar, Eskişehir sıcak su cenneti. O hamamlar hidroterapi merkezi olsaydı ne kadar turist gelir ne kadar gelir elde edilirdi. Ama hamam, kirlenen insanlar yıkanmaya gidiyor. Sağlıklı da değil. Avrupa’da hamamlar hidroterapi merkezi haline geliyor. Sıcak suyla tedavinin çok çeşidi var. Su akıyor hamam diye kullanılıyor. Dönüşümle ilgili projelerimiz hazır, ilan edeceğiz. Bundan evvelkinde afet riskliye giriyordu. Bu bölgeyi tuttu sekiz mahalleden bir gurup bir iki aklı evvel karşı çıkarttılar, davalar açtırdılar. İmar Bakanlığı bekletti, iki defa değişiklik yapın dediler iki defa değişiklik yaptık. Bütün istedikleri değişiklikleri yaptık fakat bir türlü tastik etmediler. Tastik etseler şimdi orada çalışmalar başlamış olacaktı. Biz bütün görevlerimizi yaptık depremin ne zaman olacağının belli olmayacağını açıkladık. Paniğe kapıldılar" dedi.