Usluer, partilerinin çizgisini anlattığı açıklamasında, “Yeni Anayasa yeni bir rejimi başlattı 2018’de. Kurumların bağımsızlığı bittiği her şeye siyasetin ve tek kişinin egemen olduğu bir sürece girdi. Yine aynı anayasa nedeniyle de iki ittifak ortaya çıktı. Siyasi partiler ittifak kıskacının içine girdiler. Yani sanki partiler bitti, partilerin ideolojileri de yok ama işte birleştiler, sadece seçimi kazanmak üzerine bir strateji… Bir eksikler yığını şu anda Türkiye’de. Örneğin, laiklik konusunda bir grup laikliği çiğnemek istiyor, diğer grup da iktidar olmak için laikliği görmezden geliyor. Siyaset kimliklere, mezheplere, inanca sıkıştırıldı, biz bunların olmamasını istiyoruz. Her türlü ayrımcılığa karşıyız. Birlikte saygılı yaşamak zorundayız, birbirimizi ayrıştırmadan… Mustafa Kemal Atatürk’ü tartışmayız tartıştırtmayız. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Bunlardan taviz vermeyeceğiz, laiklikten ödün vermeyeceğiz. Laiklik insanların inancına saygılı olmaktır. İnsanların ibadet özgürlüğüne karışmamak, giyim kuşam özgürlüğüne karışmamak, kadın erkek eşitliğinden yana bir partiyiz. Her türlü ayrımcılığa karşıyız. Türkiye’nin belası terör. Ve Türkiye’de sadece PKK terörü yok, bir sürü islami terör örgütleri de Türkiye'de cirit atıyorlar. Biz her türlü teröre karşıyız. Terör Türkiye için zararlıdır. Biz amasız fakatsız terörü lanetliyoruz. Bir de siyaset yıllar içerisinde Türkiye’de bir rant aracı haline geldi. Herkes siyaset yapmak istiyor para kazanmak için. Milletvekilliği bir meslek değil, belediye başkanlıkları geçici süreçler. Bunun için rant amaçlı siyaset kullanımına karşıyız diyerek yola çıktık. Bunlar bizim temel ilkelerimiz, bunun için kurulduk, ahlaklı siyaset yapmak için kurulduk” diye konuştu. 

"Demokrasinin başlayacağı yer siyasi partiler yasası"

Usluer, şöyle devam etti, “Bir tarafta demokrasiyi çiğneyen bir iktidar var, diğer tarafta demokrasi vaadinde bulunan muhalefet partileri var, ki doğru bir vaad olması gereken bir vaad. Ama samimiyet testi için biz diyoruz ki, önce hep birlikte el ele verelim, siyasi partiler yasasını değiştirelim. Demokrasinin başlayacağı yer siyasi partiler yasası. Bir demokrasi iddiamız var. Kadın erkek eşitliği iddiamız var. Siyasette kadınlar erkeklerle eşit olmalı. Zor bir yola çıktık. Başladık ve büyümek istiyoruz. Büyüme inancımız var. Şu anda hiçbir ittifakın içerisinde değiliz. Siyasi partilerin amacı birlikte iktidar olmak olmamalı. Siyasi partiler tek başlarına iktidar olma iddiası ile yola çıkarlar, günün sonunda birliktelikler olabilir, ittifaklar olabilir. Bunlar doğru adımlardır. Ancak başlangıçta hiçbir siyasi parti birbirinin koltuk deyneyi olmamalıdır. Her siyasi parti kendi başına yürümelidir. Sonrasında dayanışma gücü büyütür. Biz ittifak yapacağız diye yıla çıkmadık. Muhalefete muhalefet için kurulmadık. Mevcut iktidar tüm olumsuzlukların sahibi. Bu iktidar değişmediği sürece Türkiye’nin hiçbir köklü sorunu çözülmez. Hedefimiz iktidarı değiştirmek. Genel seçimde bir başarı öykümüz olacak. Genel seçim sınavını aştığımızda Türkiye’nin tamamında yerel seçimlerde ciddi bir altarnatif güç olacağız. Hem genel seçimde hem yerel seçimde dengeleri değiştireceğiz” dedi. 

"Örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor"

Memleket Partisi il Başkanı Baki Dündar ise, “Önceliğimiz üye sayımızı artırmak. Yoğunluğumuzu bunun üzerine ve bundan sonra daha iyi olacağız. Şu an itibariyle 5 ilçede örgütlenmiş durumdayız. Üniversitelerin olması bizim için çok büyük avantaj. Çünkü gençlerimizin sayın genel başkanımıza çok büyük ilgisi ve teveccühü var. Biz de Eskişehir’deki üniversiteleri gücümüzü artıracak unsurlar olarak görüyoruz. Partimizi büyütmek için çalışıyoruz. Partimizin ilkelerinin temelinde Cumhuriyetçi Demokrat bir felsefe var. Bu felsefe çok önemli. Atatürk’ü ne eleştiririz ne eleştirtiriz diyoruz. Bu çok önemli bir unsur. Bu günlerimizi ona borçluyuz. Partimiz çevre konusunda çok duyarlı. Terörün her türlüsüne hayır demek çok önemli. Ayrımcılık en tehlikeli unsur. Buna kesinlikle karşıyız. Kadına karşı şiddete kesinlikle karşıyız, çocuk istismarı konusunda da duruşumuz tavrımız belli. Türkiye’nin geleceğimi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştirmek varken rencide etmeye karşıyız. Siyasi rant Türkiye ekonomisine her zaman verir. Türkiye genelinde de tüzüğüyle programıyla en kabul edilebilir parti bizim partimiz. Bu nedenle partimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.