Güney, “Ülke olarak hepimizi büyük üzüntüye sevk eden ve derinden yaralayan, bir tarafta sel felaketleri diğer taraftan ciğerlerimiz olan ormanlarımızın birçok bölge de eş zamanlı yangınlara maruz kalması neticesinde can kayıplarımız, tarım alanlarımız, yerleşim yerleri büyük zarar görüp bir çok canlı telef oluyor. Saadet partisi olarak yangınların ardından bir sabotaj olup olmadığı mutlaka ortaya çıkarılarak sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyor, sel felaketlerinde ve orman yangınlarında ölen tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Ülke ve millet olarak bu sıkıntıların Allahın yardımıyla üstesinden geleceğimize inanıyor ve geçmiş olsun diyoruz. Özellikle de yetersiz imkanlara rağmen büyük bir gayret gösteren tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.  Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. 

"Ciddi bir eylem planlarının olmadığı ortada"

Güney "20 yıllık bir iktidarın her şeyiyle gücü ve yetkiyi elinde bulundurmasına rağmen böyle acil durum ve afetlerde bakanların ve cumhurbaşkanının kendi ifadeleri ve gördüğümüz tablo ne yazık ki ciddi bir eylem planlarının olmadığını apaçık ortaya koymuştur. Bu süreçte ivedi şekilde hasar tespit çalışmaları yapılıp en azından vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir. İnşallah bundan sonrası için gerekli dersler ve tedbirler alınıp olası afetler için hazırlıklı oluruz. 

"Ekonomi alarm veriyor"

Güney, şöyle devam etti:

"Bugün ülkemizin ve insanımızın şüphesiz en önemli sorunlarından birisi de ekonomidir. Açıklanan tüm rakamlar ekonomi de alarm çanlarının çaldığına işaret ediyor. Türkiye’ de kişi başına düşen milli gelir 2021 yılında 7700 dolara kadar geriledi. 2013 yılında 13bin dolar civarında olan kişi başı milli gelirimiz, son 8 yıl da ne veya neler oldu da bu kadar düştü. Hazine ve maliye bakanlığının bir hafta önce açıklamaya göre merkezi yönetim brüt borç stoğu 30 Haziran itibariyle 2 trilyon 26 milyar 800 milyon TL ye ulaşmıştır. Son 1 ay da borcumuz 25.4 milyar TL arttı. Neden hızla borçlanıyor ve neden aynı hızda fakirleşiyoruz. 

"Millet geçinemiyor"

Güney, “Değerli Eskişehirliler bu rakamlar çok açık bir şekilde gösteriyor ki millet geçinemiyor, ay sonunu dahi getiremiyor. Bakınız burada bir sendika tarafından yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu rakamlar karşısında hepimiz başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmek mecburiyetindeyiz. Açlık sınırı 3500 lirayı aştı, yoksulluk sınırı ise 12 bin 195 TL seviyelerini gördü. Temmuz 2021 verilerine bakıldığında bu yılın ilk 7 aylık döneminde açlık sınırı 397TL, gıda dışında ki ihtiyaçlar ise 641 TL artış gösterdi. Yoksulluk sınırı 1008 TL arttı. Maalesef bu rakamlar ülkemizin acı gerçeğidir. Milletimiz yoksulluğa mahkum edilmemelidir. Biz Saadet Partisi olarak asgari ücret belirlenirken, 10 yıllık planlar yapılmalı ve asgari ücrette açlık sınırı değil yoksulluk sınırı hedef alınmalı diyoruz. Saadet Partisi olarak iktidara bunları çözüm yolları olarak gösteriyor seçime değil geçime odaklanıyoruz. Toplumumuzun her bir kesimi ile Geçim İttifakı'nı oluşturup bir araya geliyor, dertlerini dinliyor ve çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak milletimizin yüzünü güldürecek, insanımızın omuzlarında ki yükü hafifletecek adımları atmakta kararlıyız” diye konuştu.