31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Kurt, “Yerel yönetimler Türkiye’de yepyeni bir seçime giriyor ve yeni bir yapılanma çıkacak.  31 Mart belediyeler anlamında, partimizin daha çok belediye kazanmasını ve Türkiye’de yerel iktidara giden yolun açılmasını sağlayan bir tarih. Bu tek başına belediye başkanının, belediye meclis üyelerinin ya da partinin gerçekleştirebileceği bir iş değil. Sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin, sendikaların tavır koyması gereken bir seçim. Eğer sizin için belediye yönetimlerinin değişmesi, AKP iktidarının küçülmesi bir şey ifade ediyorsa, tavır koyacaksınız”

Katkı koyan devlet memuru istiyoruz: Memurlara seslenen Kurt, “Ben 657’ye tabi devlet memuruyum, beni hiç kimse engelleyemez diyorsanız yanlış yoldasınız. Sabah 9 akşam 5 çalışan devlet memuru istemiyoruz. İnisiyatif alarak ülke yönetimine belediye yönetimine katkı koyan devlet memuru istiyoruz. 657’nin kılıfına bürünüp ben nasıl olsa maaşımı alırım diyen arkadaşlarımız maalesef belediyelere yarar getirmiyor” dedi.

Ben işime bakarım diyenlerle çalışma şansımız yok: Katılımcı devlet memurları ile çalışacaklarını ifade eden Kurt, “Ben Odunpazarı Belediyesi olarak konuşuyorum, inisiyatif alan devlet memuru istiyorum. Kim olursa olsun ben işime bakarım diyen arkadaşlarla çalışma şansımız yok. O nedenle katılımcı demokrat ve tavır koyan çalışanlar istiyoruz. Biz belediye yönetimine geldikten sonra devlet memurlarımız ve diğer işçilerimizle ortak akıl yürütmek istedik. Yürütebildiğimiz ölçüde yürüttük ama başarılı olduğumuzu söyleme şansımız az. Çünkü biz tavır geliştirmekte zorlandık” dedi.

Belediyeyi birlikte yönetelim: Kurt, “Şimdi yeni dönem birlikte yönetelim. Birlikte hareket edersek bu işler olur. Onun yolu da birlikte seçim çalışması yürütmektir. Eğer bu seçim çalışmalarında bize katkı sunarsanız, eşinizi dostunuzu çevrenizi doğru yere oy kullanmaya hazırlarsanız başarımızı daha büyük olur” diye konuştu.

Hedefimiz yüzde 50’nin üzerinde oy almak: Yerel seçimlerde yüzde 50’nin üzerinde oy almayı hedeflediklerini kaydeden Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak koyduğumuz hedef belli. Yüzde 50’nin üzerinde oy almak. Yüzde 50’nin üstünde oy almamız desteklerinize bağlı. Bu desteklere ben inanıyorum ve güveniyorum. Partimizin adaylarına oy verilmesini sağlamanızı istiyorum.  Büyükşehir Belediyesi’nde azınlıktayız biliyorsunuz. Büyükşehir Belediye Meclisinde meclis üyesi azınlıkta olduğu için yapacağımız işlerin birçoğunu yapamadık, yaptırmadılar. Tek yolu var, mevcut beş belediyeye en az beş belediye daha eklemek. 2014 seçimlerinde Çifteler’i 30 oy ile Seyitgazi’yi 80 oy, Alpu’yu 200 oy ile, Mihalıççık’ı 300 oy ile kaybettik. Belediye meclis üyesi kaybettik”

Kamuoyu oluşturmak zorundayız: Büyükşehir Belediye Meclisinde azınlıkta oldukları için projelerin engellendiğini ifade eden Kurt, “Böyle olduğu için de sanayi çarşısı projesini geçiremedik. Güneş enerji santralimizi geçiremedik. Büyükşehir, Ilıca Barajından getireceği suyu getiremedi. Çeşmelerimizden içilecek nitelikte su akacaktı akmadı, hiç kimse kazanmadı Eskişehir kaybetti. Kamuoyu oluşturmak zorundayız. Sendikalar, STK’lar bu işleri engelleyen meclis üyeleri ve parti yönetimlerine baskı yapmak zorunda. STK sadece kendi işine bakmaz. Eskişehir’de neler oluyor? Eskişehir’de termik santral kuruluyor, itiraz edeceğiz, hayır diyeceğiz. Kentsel dönüşümlerle ilgili, afet riskli alanlarla ilgili, yeni imarlarla ilgili engellemeler oluyor itiraz edip hayır diyeceksiniz, kenti birlikte yöneteceğiz. Böylece toplumun bütünü iktidara gelecek. Böyle olması gerekiyor ve memurlarımızın buna tavır ve katkı sunması gerekiyor”