Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ve MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses ile birlikte Çukurhisar’a giden Sakallı, burada birçok müjde verdi. 

SAKALLI EOSB VE ESO BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞECEK: Çukurhisar’a organize sanayi bölgesi kurulması yönünde Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Sanayi Odası Başkanlığı ile girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Sakallı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin ve Eskişehir Sanayi Odasının, Eskişehir’in batısında bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili bir talebi var. Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanlarımız ile istişare edeceğiz. Özellikle bu bölgede bir organize sanayi bölgesi kuracağız. Hem İstanbul, İzmit, Sakarya tarafından yatırımcı gelsin hem de gençlerimize iş bulalım. Bizim zaten 5 yıl içerisinde 10 bin gence iş bulmayı taahhüt ediyoruz demiştik. Şehrimizi daha geliştirmek için, çocuklarımızın geleceğini inşa etmek için sizin desteğinize, katkınıza ihtiyacımız var.”

21. YÜZYILDA HALA KANALİZASYON SORUNU VAR: Sakallı Çukurhisar’a hizmet gelmediğini söyleyerek, “21. yüzyılın birinci çeyreği bitiyor ama Çukurhisar’ın hala kanalizasyonu yok, yağmur suyu sorunu var, içme suyu sorunu var. Her yağmurda su basan sokakları var. 2019-2020 yılları içerisinde Çukurhisar’ın kanalizasyonu, içme suyu, yağmur suyu çözmüş olacağız. Sözde değil, özde bitecek” dedi.

SAKALLI: 20 HAFTA DEĞİL, 20 YIL BELEDİYE BAŞKANISINIZ!: Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanını eleştiren Sakallı, “Mevcut belediye başkanı 20 yıl görev yapmış gibi değil, 20 ay görev yapmış gibi değil, 20 hafta görev yapmış gibi değil. Tam da seçime birkaç hafta kala buraya bir kepçe koyuyorlar. Sonra da ‘Çukurhisar’da alt yapı hizmetlerine başlıyoruz’ diyorlar. Siz Çukurhisarlıların aklıyla alay mı ediyorsunuz? Siz bu şehirde 20 haftadır, 20 aydır değil, 5 senedir değil, tam 20 senedir büyükşehir belediye başkanısınız” diye konuştu.  

MAZERET DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ: Sakallı, Çukurhisar’a doğalgaz müjdesi vererek şunları söyledi: “Çukurhisar’ın yarısında doğalgaz varken, diğer yarısında yok. Bahaneleri kah sebep karayolları oluyor, kah DSİ oluyor, kah Tapu Kadastro oluyor. Belediye başkanlığı makamı mazeret üretme değil, çözüm üretme, hizmet yapma makamıdır. Çukurhisar’da doğalgazı olmayan yerlere, 2019’da doğalgaz gelmiş olacak. Bir sorun olduğunda Hasan Başkanımdan sekmez ama sekerse bana gelir. Benden sekmez de sekerse bakanlığa gider, olur da bakanımızdan sekerse arkamızda dağ gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. bu şehrin, Sayın Cumhurbaşkanımıza götüremeyeceğimiz hiçbir sorunu yok. Çukurhisar’ın doğalgazından tutun da Eskişehirspor’a kadar, her meseleyi kendisine götürüp çözeriz.” 

ÇUKURHİSAR GÖLETİ ŞEHRİ DERYA’DAN DAHA GÜZEL OLACAK: Çukurhisar Göletini, Şehri Derya Parkı gibi yapmaya söz veren Sakallı, “Çukurhisar Göletini, Odunpazarı Belediye Başkanı iken yaptığımız Şehri Derya Parkından da güzel yapacağız. Sadece Çukurhisarlıların değil tüm Eskişehirli hemşerilerimizin aileleri ile gidebilecekleri, piknik yapabilecekleri bir yeşil alan projesi yapacağız. Şehri Derya Parkındaki gibi bir de tekne koyup, mavi tur yaptıracağız” dedi. 

KAPALI PAZARYERİ YAPILACAK: Çukurhisarlıların, kapalı Pazaryeri talebi olduğunu dile getiren Sakallı, “Çukurhisarlı hemşerilerimiz, Emek’te, Gündoğdu’da, 75. Yıl’da, Sultandere’de yaptığımız gibi bir pazaryerini istediler. Şimdi ben de burada, Çukurhisar’a bir kapalı pazaryeri yapmaya söz veriyoruz. Çukurhisar’ın en önemli sorunlarından birisi, ulaşım sorunu. 1 Nisan’dan sonra ulaşım sorununu çözeceğiz. Bundan sonra Çukurhisar’a gelen hizmet, Vişnelik’ten, Deliklitaş’tan, Sümer’den farksız olacak” diye konuştu.