Burhan Sakallı seçime 45 gün kala, Büyükerşene’e karşı kazanıp kazanamayacağı konusunda bir tereddüt yaşamadığını Eskişehir’e güvendiğini söyledi. Sakallı, “Eskişehir’de maalesef herkesle kavga eden, hatta kendi gölgesi ile bile kavga eden bir yapı var. Şimdi Eskişehirli vatandaşlarımız bu kavgalı yapıyı, iletişimsiz diyalogsuz yapıyı değiştirmek için tercihlerini yapacaklar" dedi. 

Sakallı, milli görüş geleneğinden gelmediğini ancak ülkesini, bayrağını ve devletini seven, yıllardır Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapmış yurdum insanı olarak kendini tanımladı. Odunpazarı Beldiye Başkanlığı görevi bittikten sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmadan önce inşaatçılık, çiftçilik, gıda üretimi, hizmet sektörü ve kent temizliği gibi işleri yaptığını söyleyen Sakallı, “Kiraz bahçemiz var. 10 yıldır kiraz üretiyoruz. Mihalçık ilçesinde kiraz sektörüyle ilgili gelişim var. Kiraz bölgenin kaderini değiştirdi” dedi.

Tanzim satışlarıyla ilgili konuşan Sakallı, “Türkiye zor zamanlar geçiriyor. Türkiye gibi büyük bir ülke bu sorunu aşacak. Baharla birlikte sebze-meyve fiyatları düzelecek” dedi.

Sakallı’nın seçim vaadlerinde biri olan istihdam sorunu için ise, 10 bin gence istihdam alanı açacağını ve özellikle kadınların istihdamda daha çok yer almalarını sağlayacağını belirterek, “gıda tarım ve hayvancılıkta Eskişehir’i markaya dönüştüreceğiz. Gıda sektörünü destekleyeceğiz. Hayvancılığı destekliyoruz. Şimdi de tarımı ve üretimi destekleyeceğiz” dedi.

10 yıldır Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen Sakallı, farklılıkları bir ulusun değeri olarak gördüğünü söyleyerek, “Eskişehir farklı bir şehir, karakterini 5-10 yılda değil 1925’li yıllardan aldı. Eskişehir her zaman sanat ve kültür talep eden bir şehir oldu” dedi.

Seçimi neden kazanması gerektiğini anlatan Sakallı şunları söyledi: “Büyükerşen dahil hepsi Eskişehir’e iyi şeyler yaptı. Ancak Eskişehir’in bir tık ileri gitmesi lazım. Eskişehir’e yeni vizyon lazım” diye konuştu.

Alpu Ovasında yapılması planlanan termik santral için Sakallı, “Çevreye ve doğaya önem veriyorum. Şehrimizin hayrına olmayan bir şeyin yanında olmam” dedi. Turizm Konusunda da konuşan Sakallı, “Bin yıllık hamamlar var ancak değerlendirilmiyor. Ben burayı işler haline getireceğim. Eskişehir’i Türkiye’nin en büyük termal sağlık şehri yapacağım” dedi.