“Şehrimizin en başta trafik, imar, ulaşım gibi sorunlarını çözmeye geliyoruz” diyen Sakallı, şunları söyledi: “Biz sadece kent merkezinde değil; Yeşiltepe, Sütlüce, Zincirlikuyu, Fevzi Çakmak demeksizin, nerede ne sorun varsa, mutlaka ama mutlaka çözeceğiz. Şehir merkezindeki mahallelerde ne varsa, diğer tüm mahallelerimizde de o hizmetler olacak. Bu şehirde hiçbir şekilde imar problemi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN HER YOLU DENEYECEĞİZ": Sorunların çözümü noktasında her kapıyı çalacaklarını ifade eden Sakallı, “Sorunumuzu ilçede kaymakam ile çözebiliyorsak kaymakam ile, çözemiyorsak Valilik ile, o da olmuyorsa bakanlıklarımız ile, o da olmuyorsa Sayın Cumhurbaşkanımız ile çözeceğiz. Memleketin, şehrin, ilçenin, mahallenin tüm sorunları için çaba sarf edeceğiz. Amacımız, şehrimize ve hemşerilerimize hizmet etmek, sorun çözmek ise; bunu başarmak için her yolu deneyeceğiz. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Bir tarafta merkezi hükümet, bir tarafta büyükşehir belediyesi ve bir tarafta ilçe belediyesi olarak şehrimiz için çalışacağız. Hep beraber üçlü olsun, güçlü olsun diyoruz” diye konuştu.  

"HEMŞERİLERİMİZİ DİNLEYECEĞİZ, ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ": Sakallı, sorunların ortak akılla çözeceğinin altını çizerek şunları söyledi: “Şehirde, halkını dinlemeyen, ortak aklı önemsemeyen, çözüm odaklı olmayan bir yönetim anlayışı var. Biz, şehrimizdeki tüm sorunları, ortak akıl ile çözeceğiz. Yunus Emre’nin dediği gibi, ben gelmedim davi için, benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim. Hikayemizin özü bu. Biz, gönül yapmaya geldik. Bunun dışındaki işleri zaten yaparız. Eğer yüreklere dokunabiliyorsak, aynı yola, aynı ufka bakıyorsak bunun dışındakileri zaten yaparız” dedi.