MHP’li Sazak, eğitim çağındaki engelli çocukların durumunu “Engelliler Hakkındaki Kanun’un 15. Maddesinde hiçbir gerekçeyle engellilerin eğitim alması engellenemez. Engelli çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve engelli olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır” ifadeleri ile TBMM gündemine taşıdı.

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın bu kapsamdaMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönettiği sorular şu şekilde;

1)    2019 – 2020 eğitim öğretim yılında ilk ve ortaöğretim düzeyinde kayıtlı kaç adet yürüme engelli öğrenci vardır? Bu öğrencilerin kaçı tekerlekli sandalye ile okula gelmektedir?
2)    Bu öğrencilerin okul içinde rahat ulaşım sağlayabilmeleri, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli fiziki ortamı sağlanmakta mıdır? Sağlanıyor ise ne gibi düzenlemeler yapılmıştır?
3)    Yapılan düzenlemelerin fiziki şartlara uygunluğu ve kullanılabilirliği denetlenmekte midir?
4)    Evlerinden çıkıp okula gidemeyen engelli çocuklar için var olan evde eğitim hakkını kullanarak evde eğitim alan kaç adet öğrenci vardır?
5)    Öğrenciler, eğitimciler ve yardımcı personeller engelli öğrencilere destek olunması konusunda bilinçlendirilmekte midir? Bunun için ne gibi faaliyetler yapılmaktadır?