CHP’lilerin merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’i evinde ziyaret etmesinin ardından “Ülkücü harekete gönül vermiş, hizmet etmiş, şehadete ermiş ülküdaşlarımızın geride bıraktıklarına hürmetimiz bakidir” diyen Sazak, Ülkücü hareket davasının büyük ve meşakkatli olduğunu vurguladı. Ziyaret sonrasında Ahmet Kutalmış Türkeş’in eleştirilerini ise “Bu davada soydan değil, yoldan gidilir” diyerek yanıtlayan Milletvekili Sazak "Bugün Ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli’dir. Yolu da bellidir” dedi.

Daha sonrasında CHP yönetiminin topluma yabancılaştığını dile getiren MHP’li Sazak,  CHP’nin yeni fikir ve politika üretemediğinin altını çizdi. CHP yönetiminin kuruluş kodlarını ve oklarının yönünü değiştirerek yolunu şaşırdığını belirten Sazak, “CHP yönetimi iktidar hırsıyla takiyye yapmaktadır” dedi.

Milletvekili Sazak ana muhalefeti eleştiren açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bir yandan; terör örgütüyle tabağından yiyecek paylaşırken, bir yandan da; barış güvercini görünümde milliyetçi muhafazakar her kapıdan içeri dalan, bulduğu her değeri torbasına atan CHP yönetimi, kuruluş kodlarını değiştirmiş, yeni fikir ve politika üretememiş, topluma yabancılaşmış ve oklarının yönü değiştirildiği için yolunu şaşırmıştır. İktidar hırsıyla takiyye yapmaktadır. Milli muhafazakar yapının kullanım kılavuzunu okumaktan aciz bu oluşum, Şeb-i Arus törenlerinde olduğu gibi bütün milli-manevi değerleri eline yüzüne bulaştıracaktır.”