İstanbul seçimi sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada Sazak şunları kaydetti:

Diktatörlükten dem vurup, özgürlüklerin kısıtlandığından ağlayanlar, dünyanın ve ülkemizin ekonomik sıkıntılarından faydalanıp algı yaratarak seçimlerin yenilenmesiyle; tenekeyi parlatıp, İstanbul’a taç ettiler.

Devletin terör desteği gerekçesiyle kayyum atadığı belediyeleri mağdur gösterip, devletten intikam almak için; İstanbul seçiminde yönlendirdiği, ülkenin haritasını değiştirmek için; dağlarda gezen it çakalın sıkıştıkları mağaralarından son nefeslerinde “yeni bir süreç” başlayacak umuduyla bekleyip, Mehmetçiğin canla başla mücadele verdiği, YPG itlerinin tebriklere doyamadığı, FETÖ’nün gücümüzü gösterelim diyerek desteklediği, can dostları batının gelişine yürekten sevindiği Olta Aday’ı; demokrasi gereği tebrik eder, İstanbul için hayırlı olmasını dilerim. Gündem konuları olan “yeni bir başlangıç”,  bu destekçilerin yüzünü güldürecek hiçbir hareket; BİZ ÜLKÜCÜ HAREKET var olduğumuz sürece sonuca varamayacaktır.

Ülkücü hareket varlığıyla başta İstanbul olmak üzere ülkenin ve Necip Türk Milletinin teminatıdır, kimsenin haris emellerine alet edilmeyecektir.