Kazım Kurt'un Seçim İletişim Merkezi'nin açılışan CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Yüzlerce partiliye dikkat çeken mesajlar veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçimleri her şeye rağmen kazanacaklarının altını çizerek, en ufak bir tereddütlerinin olmadığını kaydetti. 

"DÜNYADA HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUM": Açılışta konuşma yapan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, partisinin yerel seçimde başarılı olacağını ifade etti. Türkiye ekonomisinin zor durumda olduğunu ifade eden Adar, "Daha da zor olan ülkeye yönetenlerin olayın farkında olmamaları. Soğan fiyatı yükseliyor soğan terörizminden bahsediyorlar. Oysa mevsimsel ürünleri stok yapmadan bu ürünleri bir sonraki yetiştirme dönemlerine kadar elde edilmesi mümkün değildir. Dünyada hiç görülmemiş bir durumdur bu; Siz bir ürünü yetiştireceksiniz, yenisi yetişene kadar depoda bekletilip azar azar vereceksiniz. Eğer stoklamazsanız vatandaşınızı aç bırakırsınız. Vatandaşın zarar görmeden yapılması gereken şey; Devletin zamanında üretim döneminde satın alması, devlet tarafından depolaması ve gerektiğinde bunu vatandaşa ucuz olarak vermesidir. Bunun en güzel örneği 1974 yılıdır. O dönemde Karaoğlan Başbakandı. Buğdayı son derece düşük fiyata verdi. Devletçilik böyle olur. Soğan depolarına baskın yaparak çözemeye çalışırsanız aldanırsınız" dedi. 

"VERECEĞİNİZ HER OY İKTİDARA İKAZ": CHP'ye verilecek her oyun hükümete bir ikaz olacağını söyleyen Adar, "31 Mart seçimleri yerel yönetim seçimleridir. Yerel yönetim seçimi olmasına rağmen iktidara bizi iyi yönetemiyorsunuz demenin bir yoludur. Vereceğiniz her oy iktidara ikazdır. Oyumuzu hem kullanmalıyız, hem kullandırtmalıyız hem de doğru yerde kullanmalıyız" diye konuştu. 

"İNSANLAR DOMATES KUYRUĞUNDA": CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer de ekonomik sıkıntılara değindi sözlerin de "Bir yerel seçim sürecindeyiz. Türkiye’nin içi kaynıyor. Ekonomi dipte, insanlar domates kuyruğunda. Siyaset hem içerde hem dışarıda kriz içinde. Bu ülkeyi yönetemeyenler 3 Y ile geldik. Ben de diyorum ki 3 Y sizi götürecek" ifadelerini kullandı. 

"SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR": Eskişehir'in 20 yılda kabuk değiştirdiğini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç "Bu şehirde 20 yıllık emek var. 20 yılda kabuk değiştirdi. Bunda en büyük emek halkın. Biz vaad etmiyoruz sadece ve sadece yapıyoruz. Bugün Anadolu’nun neresine giderseniz gidin gün battıktan sonra dışarıda insan göremezseniz. Eskişehir’de gün battıktan sonra ikinci bir hayat başlıyor. Şimdi arkadaşlar vaad ediyor. Biriniz 5 sene Tepebaşı’nda biriniz 10 sene Odunpazarı’nda kaldı neden yapamadınız? Yine yapamayacaklar. Çünkü gelemeyecekler. Han, Mahmudiye ve yeni gelecek belediyelerle yeni bir yürüyüşe başlayacağız. Eskişehir’in tekrar harekete geçme zamanı olacak. Huzur içinde bir kent olmaya devam edeceğiz. Bu şehirde güven var, bu şehir ekonomik, bu şehirde demokrasi var. Bu şehir Mustafa Kemal Atatürk’ün görmek istediği şehir haline geldi. Bunu birlikte koruyacağız. Sandığa oy atıp bekleyeceğiz. Seçim sandıkta kazanılır" dedi. 

Kazım Kurt: AK Parti’ye oy verenler de bize oy verecek 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yollardan para alacaksınız, köprülerden, tünellerden para alacaksınız. Geçenden de geçmeyenden de hastaneye gidenden de gitmeyenden de alacaksınız, ama asfalt parası almayacaksınız, böyle bir yalan olur mu?” dedi. 

"GÜZELLİKLERİ SONA ERDİRMEYECEĞİZ": Kurt, “Odunpazarı Eskişehir’in kurulduğu ilçe. Eskişehir’in merkezi. Atatürk’ün şehri olmuş bir şehir. Eskişehirliler bugün Cumhuriyete sahip çıkıyor. Eskişehir’de Türkiye’de olmayan yerel yöneticiler var, Türkiye’deki karamsarlık bizde yok. Çünkü biz umudun yolcularıyız. 2019’da biz Cumhuriyet’i kurtarmanın umudunu ateşleyeceğiz. Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye’de doğru giden hiçbir şey yok. Türkiye’de bir tek Atatürk doğru gidiyor, hala bizimle birlikte yürüyor. Hiçbir güç Odunpazarı’ndaki işçileri sendikalı olmaktan vazgeçiremez. Çünkü biz yine kazanacağız. 31 Mart’ta da kazanacağız. Odunpazarı çok güzel oldu. 31 Mart’dan sonra bu güzellikleri sona erdirmeyeceğiz. Yeni yeni projelerle halkçı belediyeciliği uygulayacağız” dedi.

"PALAVRA SIKMAKLA POLİTİKA OLMAZ": “Bazıları var ki, on yıl yönetmişler Odunpazarı’nı ve şimdi on yılda yapamadıklarını bundan sonra yapacağız diyorlar” diyen Kurt, “ Yapsaydınız. Elinizi tutan mı vardı? Binlerce genç işsiz gezerken iş bulmadınız da belediyeyi alınca mı iş bulacaksınız. Palavra sıkmakla havanda türkü söylemekle politika olmaz. Politika doğruları söylemekle olur. Yapacağız değil, yaptık, şeffaf belediyeciliği yaptık. Yollardan para alacaksınız, köprülerden, tünellerden para alacaksınız. Geçenden de geçmeyenden de Hastaneye gidenden de gitmeyenden de alacaksınız, ama asfalt parası almayacaksınız, böyle bir yalan olur mu? Türkiye’de hala kanun varsa, Türkiye’de hukuk varsa, böyle bir yalana inanmaz. Asla yapamayacağız bir şeyi söyletemezler bize. Biz Eskişehir’i bütün engellemelere rağmen nasıl geliştireceğimizi biliyoruz. Öyle bir kadromuz var ki, her türlü engellemenin çaresi var, çözeriz. Yaşanabilir kentler yarattık. Bu üçlü güçlü bir şekilde devam etmeli ve edecek. Eskişehir’de çocukları ve kadınları mutlu olan bir kent yaratacaksak 31 Mart’da sandıklara sahip çıkacağız. Odunpazarı’nı birlikte yöneteceğiz. Türkiye’ye örnek olsun yüz tane kreş yapacağız. Kadınlarımızın en doğal hakkı olan çocuklarını iyi yerlerde yetiştirmek hakkını sağlayacağız. Çalışanın da çalışmayanın da çocuğu kreşe gidecek. 

"BU SEÇİMDE BİZE OY VERECEKLER": Odunpazarında ittifak olmadığını yineleyen Kurt, “Odunpazarı’nda ittifak yok. Bunu herkes böyle bilsin. Biz CHP’lilerin oylarına güveniyoruz. Yetmedi, biz Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş hemşerilerimizin şimdi bize vereceği oylara güveniyoruz. Kandırılmaktan usandı onlar. Onlar artık kanmak kandırılmak istemiyor. Bu seçimde bize oy verecekler. Biliyorum görüşüyorum. O nedenle AK Partili hemşerilerimizin oyunu istiyorum. MHP’li arkadaşlarımızın oylarını istiyorum. İYİ Parti’ye oy vermiş hemşerilerimizin de oylarını istiyoruz. Onlar demokrasiye Cumhuriye’e Atatürk’e inanıyorlarsa onun partisinin adayına oy vermelidir”  

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR": Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Daha yapacak çok işimiz var. Eskişehir her ne kadar beş belediyemiz ile bugüne kadar uyguladığımız projelerle dünya standartları içersinde öne çıkan bir şehir olmuşsa da ancak daha parlak örnekleri vereceğimiz bir dönem bizi bekliyor. Halkımız için yeni yeni projeler Türkiye’de diğer belediyelere, AKP’li belediyeler dahil örnek olacak hizmetler hazırda bekliyor” dedi.

"ŞİMDİDEN MÜJDELİYORUM": 1 nisan sabahı Eskişehir’de seçimleri alarak kutlamalar yapacaklarını ifade eden Büyükerşen, “Eskişehir’deki adayların nasıl bol keseden hayali vaatlerde bulunduklarını, projemiz yok ama hayallerimiz var dediklerini en iyi siz değerlendireceksiniz. Odunpazarımız ve diğer ilçe belediyelerimizi alacağımızı şimdiden müjdeliyorum. 1 nisan’dan itibaren burası Zafer Türküleri ile coşacak” diye konuştu.