Çifteler halkına faydalı olmak ve ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için yola çıktıklarını ifade eden Hamdi Tabanlı, Çifteler'in sorunlarını ve projelerini şöyle sıraladı:

Şimdiye kadar her ne yapıldıysa yapıldı ama ne ilçe merkezimiz ne de taşra mahallelerimiz köy konumundan bir türlü kurtulamadı... Yine toz yine çamur... Çöp sorununu bir türlü çözülemedi. Biz göreve geldiğimiz de asfalt şantiyesini tam kapasiteli işleterek ilçemizi toz ve çamurdan kurtaracağız. Taşra mahalleleri de dahil olmak üzere ilçemizde çöplük haline gelmiş bölgeleri temizleyip yeşil alan haline getireceğiz.

Asıl ve en büyük sorunumuz ise işsizliğe dayalı göç sorunu. İşsiz insanlarımızı istihdam edecek üretime yönelik bir çalışma yok. Hep pansuman tedbirler alınıyor. Bir türlü ölü yüzü pudralamaktan vazgeçilemiyor. Biz göreve geldiğimiz zaman, aile kooperatifleri kurarak yeni istihdam alanları oluşturacağız. Ne ciddi alt yapılı bir proje ne de insanımıza, özellikle genç nesle yönelik bir çalışma var... İstihdam diye bize yutturulan şeylerde hep geçici işler. O istihdamlar da oya tahvil düşüncesi ile yapılan işlerdir.

Çiftçilerimiz perişan durumda, besicilerimiz diken üzerinde. Her gün her şeye yeni zamlar, yeni vergiler ve ona bağlı olarak sarmal hale gelmiş faizli krediler. Hepsi insanlarımızın üzerine bir karabasan gibi çökmüş, kimsenin konuşmaya, düşünmeye, üretmeye mecâli kalmamış...

Çiftçilerimizin, ürünlerini değerinde satabilmeleri için bir merkez oluşturarak gerekli tüm alt yapı çalışmalarını yerine getireceğiz. Halkımızın ortaklığı ile temeli atılıp da bir türlü yapımına başlanılmayan Et Entegre Tesisi ile birlikte yapımı düşünülen kompleksi tamamlayacağız. Bu şekilde yeni istihdam alanı açarak Çifteler halkımızın hizmetine sunacağız.

Sanayi çarşımızın durumuna bakarsak, hâli yine aynı... Oradaki iş yerlerinin yüzde 60-70 'i çiftçilerin ambarı ya da deposu hâline getirilmiş. Sanayi çarşımız toz, toprak, yağ ve kir içerisinde. Sanayi Çarşımızı amacına uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz.

Pazarcılarımızın ise yıllardır süregelen şikâyeti var. Tek istedikleri Kapalı Pazar Yeri. Her seçim öncesi sözler verilmiş ama bir türlü yerine getirilmemiş. Biz göreve geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden biri Kapalı Pazar Yeri sorununu çözmek olacaktır.

Kadınlarımıza yönelik yapılan vaadlerde ve işlerde de bir tutarlılık yok... İlçemizin kadınlarının el ve beceri ile ürettikleri ürünleri kuracağımız kooperatiflerle ülke geneline tanıtıp pazarlayacağız…

Sakaryabaşı üstünü butik otel projeleriyle turizme kazandıracağız. Ayrıca Sakarya başında ailece gidilebilecek nezih, temiz ve alkolsuz restorant açılmasını sağlayacağız.

İlçemizde yapılacak işler halkla istişare edilerek öncelik sırasına göre yapılmalıdır. Zîrâ , ilçemizin ne kaybedecek zamanı, ne de boşa harcayacak parası vardır. Âfâkî projeler söyleyerek halkımızı beklenti içine sokup, boşa ümitlendirmek olmaz. Hiç kimsenin ilçemizin geleceği ile ilgili yanlış kararlar almasına da müsâde edilemez.

Biz Saadet Partisi olarak, geçmişin tecrübeleriyle geleceğe yönelik, en iyi ve en isâbetli Milli Görüş Belediyeciliği'ni uygulamak için halkımızın karşısına çıktık. Karar verecek seçecek onlardır. Halkımıza güvenimiz tamdır.