Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Tanıtma Başkanı Sercan Gözegir, tramvay yeni hat çalışmaları ve kentin trafik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tramvayın ulaşıma sağladığı katkının tartışılmaz olduğunu ifade eden Gözegir "Emeği geçenlere çok çok teşekkür ettik ve etmeye devam ediyoruz. Ancak, bu projenin sağladığı katkıları görüp, doğan sıkıntıları da bir kenara bırakamayız. Bu projeye yönelik desteklerimizi ve teşekkürlerimizi ilettiğimiz gibi eleştirilerimizi de her fırsatta dile getirdik. Bugün neredeyse, şehir merkezindeki pek çok ana caddeden tramvay geçmektedir. Bu durum trafiği rahatlatması beklenen tramvayın, trafiği daha büyük bir kaosa sürüklemesine sebep oluyor. Bunu tüm vatandaşlarımız görüyor" dedi.

"Tüm bu sıkıntıların yanında bir de inşaat sürecinde yaşanan sıkıntılar var" diye sözlerine devam eden Gözegir, Gazi Yakup Satar Caddesi'nin başından Şarhöyük Kavşağı'na kadar tramvay inşaatının halen tamamlanamadığına dikkat çekti. Tramvay çalışmalarının uzaması nedeniyle bölgede bulunan esnaf ve vatandaşların mağdur durumda olduğunu söyleyen Gözegir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Özellikle kavşaklar içler acısı durumda. Elbette, imar işleri kolay değildir. Elbette, bir alt yapı çalışması yapılırken etrafın dağılması kaçınılmazdır. Ama bu kadar da plansız, programsız bir çalışma yürütülmesi, önemli bir tecrübeye sahip yerel yönetime yakışmıyor. Bir iş planlanırken vatandaşların en az zarar görmesi hedeflenir, belediyenin kârı veya zararı değil. Bir iş yapılırken öncelikle yapılması gerekenler vardır. Mesela, tramvay hattı yapacaksanız önemli kavşakların bir an evvel tamamlanması icap eder. Bu caddede yaşayan Vatandaşlarımız ve esnaflarımız tramvay çalışması dolayısı çok mağdurlar. Trafik sıkıntısı hat safhada. Ortaya çıkan görüntü ise Şehrimize hiç yakışmıyor. Tramvay çalışmasında önceliğin başta kavşaklar olmak üzere Vatandaşlarımızın mağdur olduğu veya olabileceği noktalara verilmesi gerekmektedir. Bu eleştiri ve uyarılarımızı yıpratmak veya yıkmak için dile getirmiyoruz. Saadet Partisi olarak, bizler de Büyükşehir Belediye Başkanı, ekibi ve tüm Belediye Meclis Üyeleri kadar şehrimizin her sahada başarıdan başarıya koşan bir şehir olmasını istiyoruz.