Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,  Kanun teklifinin Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında enerji santrallerine tanınan ayrıcalıklar ile ilgili 15. Maddesi görüşülürken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın ÇED sonucu Alpu’ya termik santral kurulabileceğini ifade ettiği açıklamasını Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurul görüşmelerinde dile getirerek “Eskişehir için termik santral tehlikesi devam ediyor mu?” sorusunu komisyona yöneltti.

Bakanlar Kurulu kararıyla, 2016 yılında "Büyük Ova" adı altında koruma kararı alınarak sit ilan edilen verimli tarım toprakları Alpu Ovası'nda kurulması planlanan termik santral için çıkılan 7 ihalenin, her seferinde iptal edildiğini belirten Süllü, “Temmuz ayı başındaki ihale de iptal edilince dosyanın kapandığı bilgileri kamuoyunda sevinç yarattı. Ancak bölgede kömür sondaj çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Süllü konuşmasına şöyle devam etti “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısına, Tarım ve Orman Bakanlığına verdiğim yazılı soru önergelerinde bu sondajların neden yapıldığını sorduk, cevap alamadık. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüştüğümüz torba yasanın komisyon tutanaklarını okurken enerji santralleriyle ilgili maddede CHP vekilleri tarafından Alpu termik santralinden söz edilince Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, henüz santral olmadığını ancak ÇED sonucu Alpu’ya kömürlü termik santral yapılabileceğini belirtiyor. Buradan sormak istiyorum davası süren ancak iptal edilme olasılığı yüksek ÇED raporu yerine yeni bir ÇED raporu hazırlamak için mi sondaj çalışmaları sürüyor? Alpu'da Eskişehirlilerin asla istemediği termik santral kurulması kararlılığı sürüyor mu?” Meclis’te sorusuna sözlü cevap alamayan Süllü, Eskişehirliler’in merak ettiği bu sorunun komisyon tarafından yazılı olarak acilen cevaplanmasını istediğini söyledi. Jale Nur Süllü, bu konunun takipçisi olacaklarının altını çizerek sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, bölge halkı ile birlikte mücadelenin sürdürüleceği açıklamasında bulundu.