Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı’nın yaptığı itiraz ve basın açıklaması ile gündeme taşınan İl Halk Kütüphanesi dış cephesindeki seçim afişleri ile ilgili soru önergesi veren Süllü  “298 Sayılı Seçim Kanunu’nun ve YSK’nın 1119 nolu kararı’nın açık olduğunu belirterek Eskişehir’de inşaatı devam eden “Eskişehir İl Halk Kütüphanesi” dış cephesinde yer alan kısım bir siyasi partinin büyükşehir belediye başkan adayının reklam afişleri ile donatılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan itiraza rağmen yetkili kurumlar olan Odunpazarı Kaymakamlığı ve Eskişehir Valiliği afişler ile ilgili halen işlem yapmamıştır. İlgili yasa ve YSK’nın aldığı karar dışında gerçekleşecek tüm uygulamalar yasal olmamakla birlikte siyasi partiler ve adaylar arasında da eşitsizliklere sebep olacaktır.” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya konu ile ilgili şu soruları yöneltti;

  1. Eskişehir İl Halk Kütüphanesi inşaatının dış çevresine bir siyasi partinin seçim afişinin asılmasına kim izin vermiştir?
  2. CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nın yaptığı itiraza rağmen afiş neden hala yerindedir?
  3. Bir başka siyasi parti ya da aday Eskişehir’de aynı binaya ya da kamu binasına afiş asabilir mi? başvuru için yetkili kurum kimdir?