Kendisinin de ticaretle uğraştığını belirten Tambova, ‘Baba mesleğine hep ilgim vardı. Üretimin, emeğin ve emekçinin olduğu yerde olmak beni mutlu ediyor’ dedi. 

"SİYASETTE İKİ İLE İKİ DÖRT ETMEZ": Genç iş adamlarının sorularını yanıtlayan DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, “Gençlerin enerjisi hem zihinsel hem de bedensel olarak daha  kuvvettli. Türkiye’mizin geleceği sizlersiniz. Bizler DSP olarak sizlere refah düzeyinizi artıracak bir gelecek için, ülkemiz için mücadelemizi sürdürüyoruz. Yerel seçimde DSP kilit rolü üstlendi. Medyanın seçimlerde önemli bir rol üstlendiğini biliyoruz, iktidar da ana muhalefet de medyayı ele geçirmiş durumda. Medyayı ele geçirdikleri için onların söylemleri daha ön plana çıkıyor. Ancak bilmedikleri bir şey var, siyasette iki ile hiçbir zaman dört etmez.” dedi. 

"AVM KÜLTÜRÜNÜN BU KADAR İÇİNDE OLMAMALIYDIK": Türkiye ekonomisi hakkındaki görüşlerini de beliten Dilara Tambova, AVM kültürene karşı olmadığını ancak Türkiye’de AVM fazlalığının küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirtti ve şunları kaydetti: AVM’lere karşı değilim fakat bu kültürün bu derece içinde de olmamalıydık. Tüccar kesim ortadan kalkacak vaziyete geldi. Geçmiş yüzyılda kapitülasyonlar ne ise günümüzde AVM’lerde odur. İnsanoğlu gereksinimlerini karşılamaya çalıştığından beri ekonomi herşeyimiz. Ancak üretimin olmadığı yalnızca tüketimin ön planda olduğu Türkiye gerçeği ekonomik yönden güçlü bir devlet olamama sebebimizi açıklıyor.

ESGİAD Başkanı Ulaş Entok ise, ilk defa bir kadın siyasetçiyi ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti ve Tambova’nın nazik ziyaretinlerinden dolayı teşekkür etti.