Kazım Kurt başkanlığında toplanan mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Süzen, “Karapınar, Alanönü, Huzur, Erenköy  mahalellerini kapsayan, beş altı kat yüksekliğe onay veren, ayrık nizam temelli nazım imar planı kurul tarafından onaylandı. Özel olarak Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne teşekkür etmek istiyorum. Emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

"Proje değil, tescilli yapıların onayı oldu": AK Partili Meclis Üyesi Adem Kara, Süzen’e cevap olarak, “Bir noktanın altını çizmek istiyorum. Doğrudur, kuruldan geçen ay oy birliğiyle geçirmiş olduğumuz, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ile ilgili, ikinci etapla ilgili plan geçmiştir. Proje onaylanmamıştır bakın dikkatinizi çekiyorum. Proje değil, tescilli yapıların onayı olmuştur sadece. Kurum projeye onay verdi diye bir başlık vardı basında, dolayısıyla oradaki ifadeyi düzeltmek açsısından da söylüyorum sadece tescilli yapıların onaylanması oldu. Projenin tamamıyla ilgili bir inceleme yapılmadı. Düzeltme yapmak istedim. Bir noktanın anlaşılmadığını veya ısrarla anlaşılmamak istendiğini anlıyorum. Burası TOKİ’nin yetkisinde olan bir yer. Bize Odunpazarı Belediyesine plan yapma yetkisini devretmiş 2014 yılında. Biz planları yaptık ve protokolün ilgili maddesinde TOKİ’nin uygun görüşü sonucu yürürlüğe gireceği belli zaten” dedi. 

"Biz bu işi çok güzel yapacağız": Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “TOKİ bu işi olumsuzlamazsa biz bu işi çok güzel yapacağız. Sizin iktidar partisi ve oraları yönetenlerde etkili insanlar olarak Eskişehirlilere yapacağınız en güzel iyilik TOKİ’nin aradan çıkmasını sağlamaktır. Eğer bunu sağlarsanız biz Karapınar ikinci etaptaki alanları, kangrene dönmüş olan bu işi çok güzel çözeriz. Bunu herkes böyle bilmeli. Biz kurula elbette teşekkür ediyoruz, en azından bekletmeden bir an önce kararını verdi.  Mahmut bey de belirtti zaten tescilli yapıların olduğu alanları okeyledi. Bunu tartışmanın bir anlamı yok” diye konuştu.