Söze ‘Nerede kalmıştık’ diye başlayan AK Partili Tuç, “Hep birlikte büyük bir başarıya imza attık, ilk kuruluşumuzu tamamladıktan sonra. Milletvekilliği ve yerel seçimlerde ciddi oylar aldık. Bu başarıyı daha da yukarı çıkarmamız lazımdı ama ben geçmişe girmeyeceğim. Çünkü, kaybeden sadece davamız olmadı, bu yolda gece gündüz emeğini koyan arkadaşlarımız kaybetmedi, parti teşkilatımız kaybetmedi, Eskişehir, Tepebaşı, Odunpazarı ve iktidarla buluşamayan diğer ilçeler kaybetti aslında. Önümüzde yine yaklaşan yerel seçimler var. Kuruluş hafızasına sahip arkadaşlarımızla istişareleri yaptıktan sonra mevcut şehri çok kötü yöneten bu zihniyetten Eskişehir’den kurtulması gerektiğine karar verdik. Bu anlamda yaklaşık altı aydır çalışmalarımız devam ediyordu. Mevcut yönetimlerin ciddi sorunları karşılayamadığını görmekteyiz. AK Parti’nin kuruluş ruhunu tekrar ateşlemek için buradayız” dedi.

Büyükerşen’e büyük tepki gösterdi: Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in iktidarı hedef alan sözlerine tepki gösteren Tuç, “Aslında Büyükşehir’i de biz almıştık ama çok farklı hatalarımızdan dolayı kendi hatalarımızdan dolayı o seçimi orada verdik. O günden bugüne hala yalan rüzgarları devam ediyor. İki gün önce yine çıktı zatı muhterem, iktidarı suçluyor, aynı hikaye. Ne veriyorsun şehre sorguluyor mu hiç. İzlediniz gördünüz hala suçluyor. Afet riskli alanla ilgili iktidarı suçluyor. Beş yıl önce o projeyi tanıttı, lansmanını yaptı. 'Beş yıl Bakanlığa gittim' dedi, 'ilgili başkanlığa gittim' dedi, bunların hepsi yalan. Çünkü, borçlu belediyenin zaten kaynağı yok. Aynı şeyi Gündoğdu’da Fevzi Çakmak’da yapıyor. Kaynak kullanımını hovardaca kullanıyor, AK Parti'yi suçluyor. Sayın Başkan şu anda bütçenin on katı borcun var. Borçlanman çok yüksek, verilen kaynaklar kurumuş, yapabileceğin güç yok, iktidar gücü arkanda değil, bu projeyi pazarlayamazsın o da yok, dönüp dolaşıp 'Kriz geldi, bu saatten sonra o proje de yapılmaz' diyor. İktidar, iktidar… İktidar daha ne yapsın. Senin o çağdaş belediyecilik dediğin getirdiğin bütün hizmetleri destekledi. Hala tiyatro oynamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

''Tepebaşı Belediyesi’nin gelirlerini Büyükerşen kesti'': Tuç, “AK Parti kötü diyor, kendi ilçe başkanları alt belediyeleri ile de kavgalı. Tepebaşı Belediyesi ile de kavgalı. Tepebaşı Belediyesi’nin gelirleri ile ilgili önünü kesmek için her türlü faaliyeti gerçekleştirdi. Sadece AK Parti ile değil kavgası, kendi yanındaki insanlarla kavgalı, değişen bürokratların haddi hesabı yok. Önümüzdeki dönem işçi personel maaşları ödenemeyecek durumda. Bu yüzden hepimize çok görev düşüyor. Biz meşaleyi burada yaktık. Büyükşehir’i çok az bir farkla kaybetmiştik, o hataları da hepimiz biliyoruz. Şimdi tekrar bize görev düşüyor” diye konuştu. 

''Küskünlükleri bitirmeliyiz''Parti teşkilatına da seslenen Tuç, “Eskişehir’i seviyorsak hizmet etmek istiyorsak içimizdeki bu küskünlüğü giderip el ele vermeliyiz. Mevcut milletvekilleri, il, ilçe başkanlarımızla 31 Mart’a kadar sahada olacağız. Artık bu zihniyete son vermemiz lazım. Sloganımız ‘Tepebaşı Uzat Elini’. Elimizi uzatacağız, kapı kapı dolaşacağız. Buradan meşaleyi yakacağız. Biz bu işi başaracağız. İktidar kaynaklarını bu şehre kazandıracağız. Artık sağcısı solcusu herkes yeter diyor” dedi.