Tuç kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlıların çok daha rahat ve çok daha güvenli bir şehirde yaşaması için önemli projeler hazırladıklarını söyledi, Tepebaşı’nı ekonomik olarak kalkındırarak istihdama da önemli katkılarda bulunacaklarını ifade etti.

TERMAL SAĞLIK TURİZM KENTİ İÇİN YATIRIMCILAR HAZIR: “Ticareti büyütmek için sanayi ve ticaret odaları ile birlikte çalışıyoruz, çalışacağız. Çok önemli yatırımcıları şehrimize birlikte getireceğiz. Kurulacak yeni tesislerde, fabrikalarda ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar binlerce gencimiz iş bulacak” diyen Tuç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızılinler bölgemiz biliyorsunuz hükümetimiz tarafından termal turizm merkezi ilan edilmişti. Orada ciddi sıcak suyumuz var. Biz Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Burhan Sakallı ile birlikte buraya termal sağlık turizm şehri kuracağız. Bu termal sağlık turizmi şehrinde 60 kadar beş yıldızlı otel olacak. Yatırımcıları hazır. Burada bir ay, bir buçuk ay kalanlar olacak. Bu tesisler hem Tepebaşı’na hem Eskişehir’e ciddi bir ekonomik girdi sağlayacak.

YAPILMIŞ VE YAPILACAK TÜM PARKLAR KAMERALARLA DENETLENECEK: Belediyenin çok ciddi borcu var. Müteahhitlere para veremiyor. İşten attığı kişilere para veremiyor. Borcu kapatmak için belediyenin gayr-i menkullerini satmak istiyor, satamıyor. Onlar da hacizli; çünkü iş yaptırıp da parasını ödemedikleri haciz koydurmuş. Artık özel bankalardan yüksek faizlerle borç alıyor. Kendisinin bu borç yükü altında hizmet yapma şansı da kalmadı. Yaptığı tek faaliyet gezi turları. Turlar güzel olmasına güzel de bizim buradaki sorunlarımızı çözmüyor; gezi için gidilen şehirler kazanıyor. Bizim buradaki sorunlarımız olduğu gibi duruyor, hatta daha çok büyüyor. Bizim yönetim dönemimizde sizleri geziye götürdüğümüz zaman buradaki hizmetlerde de hiçbir şekilde aksama olmayacak. İmardan trafiğe, kaldırımdan parklara kadar her alandaki hizmetin kalitesini arttıracağız. Yapılmış ve yapılacak olan parkları güvenlik kameraları ile donatacağız. Çocuklar, kadınlar ve engelliler için daha güvenlikli ve kullanışlı bir şehir meydana getireceğiz. 

KADINLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ, ENGELLİLERİMİZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR: Modern semt pazarları kuracağız. Diğer yandan KİŞGEM dediğimiz Kadın İş Merkezleri kuracağız. Burada iş hayatının içindeki kadınlarımıza her türlü destek verilecek. Hukuksal destek de verilecek finansal destek de. Burada kadınlarımıza proje üretmede yardımcı olacağız. Kadınlarımız için kreşlerin, sosyal ve spor tesislerinin bir arada bulunacağı kampüsler kuracağız. Kadınlarımız böyle bir ortama geldiği zaman her neye ihtiyaç duyuyorlarsa onu burada bulabilecekler. 

İMARDA YAŞANAN GECİKMELER VATANDAŞA VE MÜTEAHHİDE KAYBETTİRİYOR!: Bölgede ciddi bir imar sıkıntısı var. Bunları bir yıl içinde çözeceğiz. İmar ve iskanda yaşanan büyük sıkıntılar var; imar ve iskân işlerinde çok önemli bir hız sağlayacağız. Müteahhidimizin ve vatandaşımızın gecikmelerden dolayı büyük zararlar görmesinin önüne geçeceğiz.”

ÇOCUKLARA NE İSTEDİKLERİNİ SORDU…: Ev toplantısından sonra sokakta oynayan çocukların sıcak ilgisi ile karşılaşan Hasan Tuç, çocuklara belediye başkanı olması durumunda ne istediklerini sordu. Çocuklar da oyun oynayacak yer olmadığını söyledi. Çocukların taleplerini dinleyen Tuç, başkan olması durumunda kendilerinin rahatlıkla oyun oynayabilecekleri, güvenli parklar ve spor alanları kuracağını kaydetti.