DP Eskişehir Parti binasında partililere seslenen Uysal, “Geçen hafta bugün önemli bir gündü. Çıkan neticeleri değerlendiriyoruz, sözlerimin başında hayırlı olmasını diliyorum. Bizler sorumluluk sahibi insanlar olarak yaşadığımız sürecin değerlendirmelerini yapacağız. Bizim şahsi olarak kimseye bir husumetimiz yok. Hem 16 Nisan referandumunda hem bu seçimlerde çok medeni bir şekilde düşüncelerimizi bir husumet anlayışı içinde olmadan bu düşüncelerimizi kademe kademe olgunlaştırarak siyasi parti olarak bütün bunların muhasebesini yaparak bir takım kararlar aldık. Bizler iki kutupluluğa mahkum etmeyeceğiz diyerek yola çıktık” diye konuştu.

'Kontrollü bir kavga ve mücadele vereceğiz'

Uysal, “Temel iddiamız dün olduğu gibi bugünde Türkiye’nin değişen çağın şartlarını anlayarak önümüzdeki 10-15 yılda uluslararası güçler de dahil olmak üzere kontrollü bir kavga ve mücadele vererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yeni bir boyut ve derinlik katabileceği önümüzde tarihi fırsatlar vardır. Önümüzdeki süreçte siyasetin meydanı Büyük Millet Meclisi’dir. Düşündüklerimizi inandıklarımızı o kürsüden ifade etmeye gayret göstereceğiz. Hep şöyle dua ettim, Yarabbi bizlere inanmadıklarımızı söyletme, inanmadıklarımızı yaptırtma” dedi. 

'Temel değerlerimiz etrafında...' 

İYİ Parti ile ittifaklarının mecliste de devam edip etmeyeceği ile ilgili soruya cevap veren Uysal, “Siyasi partiler tercihlerini şahsi önceliklerine göre yapmazlar. Ortak değerler etrafında sürecin başından itibaren Sayın Akşener ile bir mutabakat içerisinde süreçleri yürüttük. İnşallah bugünden itibaren de temel değerlerimiz etrafında bu birlikteliğimiz önümüzdeki süreçte de daha anlamlı kılabilmek adına beraber yürüyeceğiz” dedi.