Kadınların Seçme ve seçilme hakkına 5 Aralık 1934'te kavuştuğunu hatırlatan Yalçın, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“5 Aralık 1934, Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile beraber seçme ve seçilme hakkına kavuşan, bu tarihten itibaren ilk defa oy kullanmasının ve seçilebilmesinin önü açılan, kadınlarımıza olduğu kadar toplumumuzun tamamı için, Türkiye siyaseti ve demokrasimiz adına tarihi bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geniş ufku ve kadınlara verdiği önem burada son derece aşikardır. Her alanda üstlendikleri sorumlulukları büyük emek, fedakârlık, gayret ve özveriyle yerine getiren kadınlarımızın katkısı ile demokrasimiz güç kazanmaktadır.                                                                              

“Siyasette kadınlarla birlikte yürümekten daima onur duydum” diyen, siyasette ve hayatın her alanında kadınlarımızın önündeki engelleri kaldıran, teşvik eden bir liderin, Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak ülkemize ve milletimize hizmet etmekten, büyük heyecan ve onur duyuyoruz.

Özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Bu anlamda son yıllarda hükümetimizin önemli çalışmaları olmuştur. Eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlara destek olacak önemli iyileşmeler gerçekleştirilmektedir.   

Seçilmiş bir kadın olmanın verdiği mutluluk ve güvenle, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadınlarımızın her alanda güçlenmesi ve siyasal katılımının ileri düzeye gelmesi için var gücümüzle, hassasiyetle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 84. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”