Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi’nin etkili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 14 tane çalışma grubu 4 tane meclisi ile ciddi işler yaptıklarını ifade etti. 

Atık ilaçlar doğaya karışmadan toplanacak: Eskişehir 9. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez ise, “Kent konseyiyle uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. Kent konseyiyle yakın zamanda yapılacak olan bir çalışmamızı aktarmak istiyorum. Hem eczanelerdeki hem de evde miyadı geçmiş ilaçları toplamak gibi bir projemiz var. Kent Konseyinin çalışma grubu bize geldi. Odunpazarı ve Tepebaşı belediyesi ile birlikte de, atık ilaçlar doğaya karışmadan onların imha edilmesini istiyoruz. Çok yakın bir zamanda işbirliği içinde bunu yapacağız” diye konuştu.

Hala yapacaklarımızı anlatıyoruz: Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, “Seçim hazırlıkları sıcak bir şekilde başladı. 5 yıldır görev yapıyorum. Bu yüzden eleştiri yapacak ve savunma yapabilecek pozisyonda olmamız gerekir. Ancak biz bunun aksine hala mücadele eden yapacaklarımızı anlatarak seçim çalışmaları yürütüyoruz. Eczacılar, Kent Konseyi ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla doğru ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Birlikte yönetelim anlayışımızın hareketiyle katılımcı mantık uygulamaya çalışıyoruz. Bunun sonucunda da Odunpazarı’nda, çalışan, zaman zaman kent konseyinin ve diğer Sivil Toplum Örgütlerinin önerileri doğrultusunda kararlar alan bir belediyeyiz” dedi.

STK’lar belediyeyi denetler durumda: Belediye Meclisi toplantılarımızın gündemini belirlerken Kent Konseyinin görüşlerini alıyoruz. Kent Konseyinin kararlarını Belediye Meclisi gündeminde tartışıyoruz. Böylelikle belediyede neler olup bittiğini Sivil Toplum Örgütleri öğrenmiş oluyor. Bu oluşuma katkı veren kuruluşlar aktif şekilde belediye faaliyetlerini denetler halde oluyor” diye konuştu. 

Sanayi Çarşısı ile ilgili bir işlem yapılmamıştı: Her mahalleye ayrım gözetmeden yatırım yaptıklarını ifade eden Kurt, “5 yıldır mahalle meclisleriyle çalışmalar yürütüyoruz. Pek çok belediye başkanı adayı mahalle meclisleri kurarak belediyeyi yöneteceğiz diyor. Kent sorunları tartışılarak, parti gözetmeksizin kentin menfaatlerini dikkate alarak karar verilir. 2010 yılında ben Büyükşehir Belediye Meclis üyesiydim. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi sayısı çoktu, AKP azdı. Sanayi çarşısının kentsel dönüşümüyle ilgili kararlar aldık. O zamanın Başkanı Burhan Bey, burayı dönüştürme görevini ben yapayım dedi. İktidar partisi olduğu için parayı çabuk bulur diyerek Sanayi çarşısının dönüşümünü oy birliği ile Odunpazarı Belediyesine verdik, tarih 2010. 2014 yılında ben Belediye Başkanı oldum. Sanayi çarşısıyla ilgili bir çizik işlem yapılmamış, yapılamamış, cesaret edilememiş, en ufak bir işlem yapılmamıştı. Eğer bir çalışma yapılacaksa dediğim gibi parti gözetilmemeli. Oy verenle vermeyen arasında bir fark olmamalı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı şunu dedi; Az oy aldığımız yere az hizmet, çok oy aldığımız yere çok hizmet. Bu durumda bizim Emek Mahallesi’ne dönüp bakmamamız lazım. 35 bin seçmenin 4 bin 500’ü oy veriyor. Geçmiş döneme baktığımızda Emek Mahallesi’ne hiçbir şey yapılmamış. Biz kenar mahallelere hizmet götürüyoruz. Türkiye’de dikkat çeken işler yaptık. Yaptığımız işleri daha da büyütebilmek için seçimi kazanmamız lazım” diye konuştu.