Büyükerşen Eskişehir’in nasıl göründüğüyle ilgili, “Anadolu’dan bakınca bizim şehri ayrıcalıklı olarak görüyorum. Yurtdışından bakınca da bazı kurumlardan gelen kişilerin Eskişehir hakkında kanaatleri iyi yönde oluyor” dedi. Eskişehir’in modern bir şehir olduğunu söyleyen Büyükerşen, “1999’dan önceki dönemde Eskişehir’de yaşayanların bir an önce Eskişehir’den kaçıp kurtulmak istedikleri, kışın çamuru ve yazın tozu nedeniyle maalesef Eskişehir’i Cumhuriyetin ilk yıllarındaki güzelliklerinden alıkoymuştu” şeklinde konuştu.

Eskişehir’in çağdaş bir şehir olduğunu belirten Büyükerşen, Eskişehir’de sabahtan akşama kadar etkinlik olduğunu söyleyerek, “İnsanların medeni ihtiyaçlarını karşıladıkları, tatil günlerinde sanat galerilerini ve sergileri gezebildiği, insanların gece 2.30’a kadar dışarıda özellikle kadınların güvenli bir şekilde gezebildiği bir şehirdir” diye konuştu. 

Burhan Sakallı’nın güçlü bir rakip olduğunu düşünmediğini söyleyen Büyükerşen, Sakallı’nın şehrin alt yapı sorunu var sözüne cevaben, “Eskişehirliler buna tebessüm etmiştir. Diğer şehirlerle mukayese edildiği zaman en az Eskişehir’de trafik sorunu var. Sabah okula ve işe giderken ve akşam dönüşlerde trafik yoğun oluyor” dedi.

Eskişehir’de yaz-kış turizminin yapıldığını söyleyen Büyükerşen, “1999’da Eskişehir’de 3-4 tane orta sınıf otel vardı. Şimdi 90 tane büyük otel var. Eskişehir kaplıcalar şehridir bu yüzden Hidroterapi merkezi ve ihtiyarlığı geciktirme yeri yapmak istiyorum” dedi.

Tanzim satışlarıyla ilgili düşüncelerini aktaran Büyükerşen, “Yapılamayan tarım politikası olarak görüyorum. 2005’te AKP iktidarı döneminde belediyelere tanzim satışları kaldırılmıştı. Tanzim satışlarıyla bütçe düzenlenmez. Tarım kanunla yönetilir” şeklinde ifade etti.

Sorumlulukları hakkında konuşan Büyükerşen, “539 tane köyüm var. 14 tane ilçem var. Bunların alt yapı hizmetleri, tarım ve hayvancılığın gelişmesi gibi sorumluluklarım var. Sanayimiz sıkıntıda Mahmudiye ilçesinde bin 500’e yakın süt üreticisi var. Kooperatif kurmaya teşvik ediyoruz. Oradan sütü halka 3 liraya satıyoruz” dedi.

Eskişehir’de tanzim satışını yapmayacağını belirten Büyükerşen, satıcılara yeri tahsil edip her şeyi karşılayacağını, tanzim satışlarını yapmamasının nedenini piyasa kurallarını bozmamak için olduğunu söyledi.

Alpu’da yapılması planlanan termik santral içi ise, “İç Anadolu’nun en verimli toprağı, yer altı suları bakımından önemli ve lületaşı da bu bölgede. Oraya santral kurulması bir felaket olur” dedi

Yıllar önce Sarıcakaya’da ipekböcekçiliği yapıldığını söyleyen Büyükerşen, Çin’den fideler getirerek yeniden ipekböcekçiliği yapılacağını söyledi. Ayrıca fidelerin çoğaltılarak Türkiye’nin her yerine dağıttıklarını söyledi. Var olan kriz hakkında da bakkallardan yana olduğunu ancak AK Parti hükümetinin marketlerden yana olduğunu söyledi.

Neden Yılmaz Büyükerşen’e oy verilsin sorusuna cevap olarak: “Yıllardan beri öğrenci yetiştirdim. Öğrencilerimin bana inançları yüksek. Bu zamana kadar yaptığım her şey için oy verirler” dedi.

Son olarak Eskişehirspor’un durumunu yönetim hatalarına bağlayarak, “Siyaset spora girince başarısız olur” dedi.