Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kayılı Kadınlar ile bir araya geldi. Alaaddin Cafe’de gerçekleşen buluşmaya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Kayı Mahallesi’nde doğan ya da yaşayan kadın katıldı. 

“KAYI MAHALLESİNDEN OLMAK BİR AVANTAJ”: Etkinliğe katılan kadınlar ile tek sohbet eden Başkan Kurt’a kadınlar, Odunpazarı’nda yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, Kayı mahallesinden olmanın bir avantaj olduğunu söyledi.  Kayı Mahallesi’nin tercihini hep sosyal demokrasiden yana kullandığını ifade eden Başkan Kurt, “ Bu nedenle de Kayı Köyüne her geldiğimizde kendimizi evimizde gibi hissettik” dedi. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere de değinen Başkan Kurt, Kayılı kadınlardan destek istedi. Seçimler için partilerin ittifak yaptığını dile getiren Başkan Kurt, “Eskişehir’de İyi Parti hiçbir yerden aday çıkarmazken Odunpazarı’nda aday çıkardı. Ben halkın gerçek temsilcilerinin sosyal demokratlar olduğunu, halkın içinden çıkan insanlar olduğunu biliyorum. Sosyal demokrat, halkçı, şeffaf ve katılımcı bir belediye istiyorsak, doğru adayı desteklemeliyiz” diye konuştu.  

“5 YILDA AKP’NİN 10 YILDA YAPTIĞI HİZMETİN 2 KATINI YAPTIK”: Odunpazarı Belediye Başkanı seçilmeden önce Odunpazarı’nın 10 yıl boyunca AKP’li bir belediye başkanı tarafından yönetildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, 5 yılda AK Parti’nin 10 yılda yaptığı hizmetin 2 katını yaptıklarını söyledi. 5 yılda halka dokunan, onların sıkıntılarını çözen çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Kazım Kurt, “Yeni dönemde özellikle kadınları ilgilendiren halk merkezlerini çoğaltacağız. Her mahallede mutlaka 1 tane halk merkezi olacak. Bu halk merkezlerinde kadınlar atölyelere, sosyal etkinliklere katılacak ve kültürel çalışmalar yapacak. Yeni dönemde kadınların en büyük sorunlarından biri olan kreş meselesini de çözceğiz. Odunpazarı’na 100 tane yeni kreş açacağız. Çocuklar yürüyerek kreşe gidecek. Bu kreşler, kadınların özgürlüğünü sağlayacak. Kadınlar çalışma hayatına katılacak. Kadınların sosyalleşmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Yaşlılar ve engelli bireyler için bakım merkezleri yapacağız” dedi.