Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Rabia Akman, aday adaylığı süreci ile ilgili parti binasında açıklamalarda bulundu. Akman ''Yerel yönetim seçimlerinin başlangıç tarihi 1 Ocak 2019, oy verme günü ise 31 Mart 2019 olacaktır. Yerel yönetimler seçimine etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, il ve ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeleri ile ilgili aday belirleme hazırlıklarımız Yüksek Seçim Kurulu’nun belirleyeceği seçim takvimi bekletilmeden başlatılması öngörülmüştür. Bu nedenle MYK’da adaylık süreçlerine istinaden bazı kararlar alınmıştır. Bu kararları da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Birincisi 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını 1 Ekim ile 19 Ekim  2018 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim ile 12 Ekim 2018 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir'' dedi.

İSTİFA ZORUNLU DEĞİL: ''Milletvekilleri, başkanların, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri zorunlu değildir'' diye sözlerine devam eden Akman, aday adayı olacak veya aday gösterilecek kamu görevlilerinin bu şartlara tabi olmadığını, onlar için bu genelge hükümlerinin uygulanmayacağını kaydetti. 

İDDİALI KONUŞTU: Akman, yerel seçimlerle ilgili iddialı konuştu: Bozkırın ortasında nazar boncuğu gibi duran bu şehir yerel seçimlerde yine sosyal demokrat kimliğini gösterecektir. Bu zamana kadar belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetler ortadadır. Başkanlarımızın başarısı görülmektedir. Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi kazanıp üstüne yenilerini ekleyerek Büyükşehir Meclisinde çoğunluğu alarak Eskişehir halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.