Eskişehirlilerin, uzun yıllar yüzme alanında taleplerini karşılayan kapalı yüzme havuzunun, yeni havuz tamamlanmadan yıkılması ile Eskişehirlilerin mağdur edildiğini vurgulayan Süllü, “Yenikent Mahallesi’ndeki  yüzde 60 seviyelerinde olan havuz inşaatını Ağustos ayında incelememiz sonrasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verdiğim soru önergesi ile 2014 yılında yapımına başlanan, 2017 yılında açılacağı söylenen havuzun ne zaman açılacağını sormuştuk.”dedi.

Süllü, soru önergesine Bakanlıktan 2 ay sonra gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı: “İnşaatın fiziki gerçekleşmesi yüzde 70 seviyesindeyken yüklenicinin sözleşmesi feshedilmiştir. İşin tamamlanması için 30.10.2017 tarihinde ikmal ihalesine çıkılmış, 13.12.2017 tarihinde yükleniciye yer teslimi yapılarak söz konusu havuzun yapımına tekrar başlanmıştır. Söz konusu inşaat yüzde 85 seviyesindeyken, yüklenici tarafından süre uzatımı ile ilgili başvuru yapılmış olup süreç halen devam etmektir.” Gelen cevapta havuz inşaatının tamamlanma tarihi ile ilgili Bakanlığın da bir öngörüsü olmadığının açıkça anlaşıldığını vurgulayan Süllü “Üzülerek söylüyorum havuz inşaatının tamamlanması bir başka bahara kaldı” dedi.

Dr. Jale Nur Süllü, havuzun açılmaması nedeni ile milli sporcuların ve amatör kulüp sporcularının antrenmanlarını, çevre illerde yapmak zorunda kalmasına,  Bakanlıktan verilen “inşaat tamamlanana kadar belediyeler ve üniversitelerin havuzlarının kullanıldığı” cevabının, yüzmedeki taleplerini karşılamakta havuzların yetersiz kaldığı ve sporcuların antrenman için çevre illere gittiği bilgisinin,  Bakana aktarılmadığını düşündürdüğünü söyledi.