Geçtiğimiz günlerde Covid-19 küresel salgını sebebiyle yaşamını kaybeden Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde görev yapan Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Özlü ve Diyarbakır’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Halil Yücel Kutun için sağlık camiasına baş sağlığı dileyen Süllü “Önümüzdeki Sonbaharda salgınla ilgili tablonun daha da ağırlaşacağı kaygısını taşımaktayız. Hastanelerin yoğun bakımlarında kapasite sorunu yaşanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı oluşabilecek riskler ile ilgili sağlık çalışanlarını korumak için gerekli tedbirleri bir an önce almalıdır.” dedi.

“Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın ifadesiyle Türkiye’nin 1 milyon 61 bin 635 kişilik bir sağlık ordusu var. Covid-19 salgını ile mücadelede değerli doktorlarımız ve sağlık emekçilerimiz yaşamını yitirdi. Binlerce sağlık çalışanı enfekte oldu. Bugün artan vakalar sebebiyle büyük riskle karşı karşıyalar. Cansiperane bir şekilde çalışan hekim ve sağlık çalışanlarına maaşlarının bir katı kadar ek ödeme sözü verildiği halde büyük bir bölümü bu haktan yararlanamadı.” diyen CHP Eskişehir Milletvekili Süllü “Günlerce alkışladığımız sağlık kahramanlarımız artık insanca yaşamak için adalet istiyor.” dedi.

Sağlık çalışanlarının maaşlarının parça parça ve belirsiz tarihlerde ödendiğine dikkat çeken Süllü, tüm sağlık çalışanlarına ayrım yapmadan seyyanen zam verilmesi gerektiğini belirterek Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağlık emekçilerinin haklarını savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.