Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, parti binası önünde yaptığı konuşmada, “Sizleri Mart ayı içerisinde yapılacak yerel seçimlere hazır, mücadeleye koşturmaya ve mutlak zafer elde etmeye azimli toplantı halinde görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Size söyleyeceklerim var. Bunları önümüzdeki aylar içerisinde adaylığım genel merkez tarafından ilan edildikten sonra söylemeye başlayacağım. Sizlerle beraber il başkanı il teşkilatının belirleyeceği strateji doğrultusunda mücadele guruplarınızın her toplantısında yanınızda olmaya çalışacağım. Partinin bir strateji merkezi olarak görev yapmasıyla tek vücut tek yumruk halinde bu seçimlere girmemiz gerektiğine yürekten inanıyorum'' dedi.

Büyükşerşen ''Savaşacak güçler vardır, ordunun bir kurmay heyeti vardır, kurmay heyetimiz Eskişehir’de il başkanı ve il teşkilatıdır. Onun meydana getirdiği omurganın etrafında toplananlar, kurmaylar verecekleri kararla, genel merkezle birlikte strateji belirleyecek ve bize görev vereceklerdir. O görevlere hep birlikte bir nefer gibi katılacağız ve görev sorumluluk üstleneceğiz. Bu görevler arasında Eskişehir’deki mevcut belediye başkanları hep bir arada, önceden üç silahşörler derlerdi şimdi beş silahşörler, olarak savaşa devam edeceğimizi ümit ediyorum. Partinin sağlayacağı imkanlarla bizlerin sağlayacağı imkanlar eşit olarak bütün belediyelerde yaptığımız mücadelede yer alacak bölüşülecek. Ve tek yumruk olarak savaşa gireceğiz. Bu yerel yönetimler savaşıdır, kavgasız, kansız, dövüşsüz, silahsız bir savaştır bu. Fikir savaşı, inanç savaşı, ideal savaşı, memleketimizin bütün fertlerine mutluluk saadet, refah ülkemize alnı ak, başı dik bir Ortadoğu ülkesi olarak yeniden, bundan evvel olduğu gibi, iki binli yıllardan evvel olduğu gibi, yani 1923’den bu yana ki yıllarda CHP olarak demokrasi açısından verdiğimiz mücadele gibi bir mücadele vereceğiz” diye konuştu. 

'Bir yumruk olabilir, birbirimizi sevebilirsek...'

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise, ''Bir yumruk halinde olabilir birbirimizi sevebilirsek o zaman 31 Mart seçimlerinin galibiyeti çok farklı olacaktır. Galibiyetimiz konusunda hiçbir şüphem yok. Ancak 2014 seçimlerinde yaşadığımız Eskişehir yerelindeki büyükşehir 14 ilçe seçimlerinin tümünü alamadığımız için büyükşehirdeki o burukluğu o eksikliği dört buçuk yıldır yaşıyoruz. Bu seçimlerde Eskişehir halkına çok daha iyi hizmet etmek istiyorsak partili arkadaşlarıma ayrı ayrı görevler düşüyor, yürüyerek değil, koşarak çalışmak zorundayız. Ben inanıyorum ki bizler bunu başarabiliriz” dedi.