Hizmetlerin vatandaşa olumlu yansımadığını,böyle olunca da sıkıntının her geçen gün daha da arttığını ifade eden Bozbal, belediye meclislerinde çözüm üretmek yerine siyaset yapıldığını,zarar göreninse sadece vatandaş olduğunu belirtti.

Bozbal, su zammıyla ilgili şöyle konuştu:

"EBB,Meclis toplantısında yine fahiş bir zam kararı alındı. Son dönemde, 5 yılda şehrimizde şebeke suyuna yapılan zam yüzde 20 iken, elektriğe yüzde 77, doğalgaza yüzde 80, akaryakıta yüzde 52 zam gelmesi sebep gösterilerek şimdi yüzde 60'lık bir zam uygulanacak. Kısacası siz zam yaparsanız biz de yaparız olacak. Asgari ücretliye, memur ve emeklilere verilecek artış oranları malum. Yine bir siyasi çekişme, yine ezilen vatandaş.

Metreküpü 2,75 olan şebeke suyu 4.75 olacak. Buna yüzde 8 KDV, 0,39TL ÇTV eklenince vatandaşa 5.36 TL olarak yansıyacak.

Mesela Trabzon 18.5, İstanbul 20, Ankara 20,İzmir 25 lik zamlar tartışılırken, Bolu zam yapmama kararı alırken, sadece musluktan akan suya değil içme suyunada yeteri derecede para veren Eskişehirimize bu fahiş zam eziyettir, zulümdür. 

Damacana zammı hala alevliyken, musluk suyuna yüzde 60 zamma hiç bir haklı gerekçe sunulamaz.

Biz piyasaya gelen zamlarında uçuk rakamlar olduğunun farkındayız. Mevcut yönetim emekçiyi, emekliyi, memuru, asgari ücretliyi yansıttığı zamlarla adeta ezmiştir. Esnafı nefes alamayacak duruma getirmiştir. Amaç kim daha fazla zam yapacak hale gelmiştir.

Belediyede gelirleri artırmak, güncellemek lazım. Artan diğer maliyet oranları da var.Onada katılıyoruz. Ama ben, hakikaten bu manada şu anki ekonomik durumu göz önüne aldığımızda EBB'nin yaptığı bu artışı aşırı fahiş buluyorum.

BBP olarak biz, en kısa zamanda halkın çıkarı için orta noktada buluşulması temennisindeyiz.Ortak amaç Halka hizmet olmalıdır. Belediye, dolayısıyla ESKİ'nin aldığı bu zam derhal geri çekilmelidir."