Eskişehirspor'da 'Göreve gelinen Ocak ayından itibaren ne alındı ne verildi' açıklanmasını isteyen Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, açıklamalarıyla hem taraftarın hem de kamuoyunun merak ettiği bazı soruları gündeme getirdi. 

Taraftara kamuoyu açıklaması yapmamak için gündemin oyalandığına işaret eden Diri "Taraftara kamuoyu açıklaması yapmamak için gene aynı terane; 'Kaynak bulunmazsa eksi 40'. Geçen sene '42 milyon para bulduk' denildi. Sonuç? Her sene aynı korkuyla mı yaşayacağız. Yönetimin güçlendirilmesi kötü mü olur?" diye konuştu.

Murat Diri'nin açıklamalarından satır başları: 

Sinan Başkan sezon başı takımı toplamak için geçen sene kulübe 42 milyon gelmesine rağmen hiç birinin parası ödenmeyen topçulara 17 milyon ödediğini beyan etti ve bu yalanlanmadı. Halil başkan devre arası geldiğinden bu yana 21 milyon ödeme yaptığı söyleniyor. Eyvallah. 

42+17+21=80 milyon para 2 sezonda hiç olup gitti. 80 daha mı borçlandık? 80 gelmedi mi ne oldu? Bu 80 milyon açıklanmayacak mı? Ne güzel Eskişehir. Stadın isim hakkını, kulübün isim hakkını da sattıralım ne var ne yok bitsin gitsin öyle mi?

Ve bunu da Eskişehirspor'dan komisyonlar alıp yıllarca köylerde kasabalar da sürünmemize sebep olanlara teslim edeceğiz. Hadi biz unuttuk. Halil başkan o yıllarda sende görev yaptın. Sen de ne çabuk unuttun? Eskişehirsporla yolların ayrılaması gerekenlerle acilen yollar ayrılmalı.

Boş laflara karnımız tok. Eskişehirspor kapanırken batan geminin malları zihniyetiyle elimizde avcumuzda ne varsa bunu da bu camiaya hizmet edecek olanlara ayırmak hakkımızdır. Komisyonlar alanlara değil. Zoruna gitmeyen varsa bu şahsiyet meselesidir.

Kaç senedir Eskişehirspor menfaatleri uğruna olumsuz sözlere engel olduk. Takım zarar görmesin diye. Ancak daha ne kadar zarar görebilir ki; itibarı ayaklar altına alındı. Hala bizim susacağımızı sananlar yanılır. Taraftar istedi geldim diyordunuz. Taraftar istiyor gönderin madem.

Kişiler değil Eskişehirspor menfaatleri için bu zamana kadar sustuk. Şimdi de kişiler Eskişehirspor'dan menfaat sağlamasın diye susmuyoruz, susmayacağız.