Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sinan Alağaç’ı ölümünün 34. yıl dönümünde sevgi minnetle andıklarını kaydettiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Eskişehirspor’un genç yaşında yitirdiği kalecisi Sinan Alağaç, futbol kadar atletizm sporunu da başarıyla yerine getiren örnek bir sporcuydu. Sadece futbolda değil, atletizm sporunda yüksek atlama branşında elde ettiği başarılarla ve sporcu kişiliğiyle de hepimizin saygı ve sevgisini kazanmayı başardı. Onun başarısı ve bir sporcu olarak kişiliği, günümüzdeki genç sporculara örnek olmaya devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi, sevgili Sinan’ın ailesi, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), futbolcu arkadaşları, taraftarlar ve tüm sevenleri olarak, Esentepe mezarlığındaki kabri başında her 24 Kasım’da bir araya geliyoruz. Sinan’ı aramızdan ayrılışının 34. yıl dönümünde bir kez daha sevgi ve minnetle anıyoruz.”

Sinan Alağaç kimdir?

Spora atletizm ile başlayan ve Anadolu Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi’nde öğrenimini tamamlayan Sinan Alağaç, başarılı performansıyla milli takıma kadar yükselmiş bir kaleciydi. Henüz 25 yaşındayken Eskişehirspor'un Abant’ta sürdürdüğü kampta geçirdiği kalp krizi sonucu, 24 Kasım 1985 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.