Odunpazarı Belediyesi Amigo Orhan Halk Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Emek Mahallesi'nde gerçekleşen açılışa futbol camiası ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Efsaneler burada, Amigo Orhan burada, hepsine teşekkür ediyoruz. Çocukluğumuzun kahramanı onlar. Emek’teki ikinci halk merkezimize Amigo Orhan ismini verdik, kendisinin adını yaşatmak istedİk. Amigo Orhan Türkiye’nin bir numarası. Spor alanında amatörlük ruhunu en yüksek seviyeye taşımış bir isim. Kendisine yapılan az bile. Eskişehir’e hizmet etmiş kişilerin adını halk merkezimize vermekten çekinmiyoruz. Odunpazarı Belediyesi bir vefa borcunu daha ödüyor. Hayırlı olsun" diye konuştu. 

Gözyaşlarını tutamayan Amigo Orhan ise, “Odunpazarı Belediye Başkanına bu jestleri için çok teşekkür ederim. Yaptıklarımızı tek başıma gerçekleştirmedik, Eskişehirlilerle birlikte yaptık. Bu hediye hepimizin" dedi. 

Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay da “Böyle bir merkezi kazandırdığı için Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. İstanbul’da sohbetlerimizde bile kendisinin ismi hep geçiyor. Değerli büyüğümüze böyle bir merkezin adının verilmesi bizi mutlu etti. Bu güzel tesisi kazandıran Sayın Başkan Kazım Kurt’a çok teşekkür ediyorum. Yeni nesil gençlerin atalarının politikalarını uyguladıklarını gördükçe gurur duyuyorum" dedi. 

Açılışa Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri ve tribün liderleri de katıldı. Program Kurt’un Amigo Orhan’a pkaket ve çiçek takdimi ile son buldu