TFF 1’inci Lig’in 16’ncı hafta mücadelesinde Bursaspor, 28 Aralık Pazartesi günü sahasında Eskişehirspor’u konuk edecek. Bu mücadelenin hazırlıklarına Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde devam eden Bursa temsilcisinde, teknik direktör Mustafa Er antrenman öncesi açıklamalarda bulundu. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkış yakalayan Bursaspor’un son durumuna değinen genç teknik adam, iyi bir gidişatlarının bulunduğunu ve bu süreci devam ettirmek istediklerini kaydetti. “Bu sürecin geleceğini biz zaten bekliyorduk çünkü oyuncu grubumuzun bugüne kadar gösterdiği reaksiyon gayet olumluydu” diyen Mustafa Er, üst üste 2-3 galibiyet ile bu havanın yakalanabileceğini oyuncularına daha önce ilettiğini söyledi.

'İyi konsanstre olmak zorundayız' 

Kadrosunun büyük bölümü genç oyunculardan oluşan Er, oyuncuların gelişerek öğrendiklerine işaret ederek, “Yaşanmışlıkla tecrübe, onların inançlarını artırmalarına neden oldu. Tüm rakipleri her yerde, her koşulda yenebilecek pozisyona geldik. Oyuncu grubumuz da buna inanıyor, bunu devam ettirmek çok önemli. İyi bir seriden geçiyoruz ama hepsi geride kaldı, tamamen odaklanmamız gereken bir Eskişehirspor maçı var. Rakibimizin konumuna bakmadan çok iyi konsantre olmak zorundayız” diye konuştu.

'Eskişehirspor son iki maçında galibiyet kaçırdı' 

Eskişehirspor’un son iki mücadelesinde beraberlikle sahadan ayrıldığını, ancak oyun bazında galibiyeti kaçıran taraf olduklarına değinen Er, “Son iki maçta galibiyet elde edebilecek pozisyona geldiler, bizim karşımıza da bu inançla çıkacaklar. İvme yakaladılar, geçen sene gelip bizi burada yenmişlerdi, ‘Acaba tekrarlayabilir miyiz?’ anlamında da moral ve motivasyonları üst seviyede olacak. Biz de tekrar söylüyorum, iyi bir seriden geçiyoruz ama hepsi bitti, nerelerde hata yaptık iyi analiz edip hazırlanacağız. En önemli konu, mental anlamda iyi hazırlanmak, oyun planına sadık kalarak bunu 90 dakika uygulayabilmek. Eskişehirspor maçında iyi bir oyunla kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.