Gelişmeyi ETB Lideri Murat Diri, sosyal medya hesabından paylaştı. Diri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Anıtkabir ziyaretimizi planladıktan sonra bir çok yerden olumlu geri dönüşler almaktayız. Kabir ziyaretimizi Kaan Can Alhan kardeşimle beraber yaklaşık iki senedir planlıyorduk. Ancak bir türlü şartlar oluşmuyordu. Ta ki iki ay öncesine kadar. Yaptığımız görüşmeler sonucu bütün eksikleri giderdik ve Anıtkabir'den izin aldık. Bir Ankara deplasmanını bekledik. Fikstür açıklandıktan sonra Osmanlı maçının en ideal gün olduğuna karar verdik. Biraz uzun bir süreç oldu ama alnımızın akıyla bunu da atlatacağımıza eminim.

Bu organizasyon altından nasıl kalkarız diye düşünürken ve bu gelişmeler yaşanırken dün akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sayın Burhan Sakallı arayarak tebrik etti ve bizimle bir görüşme gerçekleştirdi. Altes Maviş Erkan, ÜniESES Fatih Ak, Efeler Durmuş Turan ve Nefer'den ben giderek bir görüşme gerçekleştirdik. Burhan Başkan şöyle bir konuşma gerçekleşti ve hepimiz kendi aramızda yaptığımız istişare sonucu bunu da sizlerle paylaşma gereği duyduk.

Burhan Sakallıı, bizler üzerinden Eskişehirspor taraftarına karşı bu sözleri söyledi:

"Toplumları bir arada tutan ve güçlü kılan böyle önemli bir ziyaret gerçekleştirecek olmanızdan son derece memnun oldum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mukaddes emanetinin her daim bekçisi olacak siz gençleri böyle görmek bizleri de gururlandırıyor. Allah’ın izniyle 1 Nisan’dan itibaren siz bu şehrin gençlerini çok daha fazla destekleyeceğiz. Hiç bir destek almadan bunları yapıyorsanız bu büyük taraftara bir omuz verirsek neler yapabilir hayal bile edemiyorum. Eğer halkımız teveccüh gösterir ve 1 Nisan’dan itibaren biz göreve gelirsek 6 Nisan da Anıtkabire beraber gideceğiz ve size şimdiden yüz otobüs sözü veriyorum.

Osmanlıspor yönetimiyle görüşüp ek kontenjan içinde kolaylık isteyeceğim. Ayrıca uzak yakın demeden gideceğiniz bütün deplasmanlar da artık hiç bir otobüs sıkıntısı çekmeyeceksiniz. Bizler bu şanlı camianın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Eskişehirspor’u da en kısa sürede layık olduğu yerlere taşıyarak, Sinan’a ve Ediz'e, Mithat Komutan'a, Deli Kubilay’a, Mehmet Yağcı'ya ve bu arma uğruna tükenmiş nefeslere sözümüzü tutacağız. İnşallah Marsilya’ya buradan uçak kaldırdığımız gibi Avrupa kupaları için yarım kalan işimizi de elbet bitireceğiz."

Burhan Başkan bu sözleriyle bizleri çok mutlu etti. Bir o kadar da şaşırttı. Çok daha uzun bir görüşme yaptık ama aklımızda kalanlar bu kadar. Taraftarın ve tribünlerin içine bu kadar hakim, camiamızın önemli isimlerine bu denli sahip çıkan bir belediye başkanımız olmasını tüm Eskişehirspor taraftarı gibi bizler de canı gönülden destekliyoruz. Teşekkürler Burhan Başkan... Eskişehirsporla ilgili bu güzel düşünceleriniz ve desteklerinizi bu efsane taraftar unutmayacak ve emeklerinizi boşa çıkarmayacaktır.