Murat Diri'nin açıklamalarından satırbaşları: 

Dün kongre de öyle bir tablo sergilendi ki; sanki her şey güllük gülistanlık, paralar ödenmiş, sıkıntılar giderilmiş hiçbir şey yok. Ama bugün takımdakilere para yatmasa herkes serbest kalıyordu. Hatta hala kalma riski var. Osman başkan ve ekibinin işi zor. Puan silmeler kapıda.

Sözleşme yenilemelerini hep bu güne atılmış. Osman Taş ve ekibine destek olmak gerekiyor. Osman Taş geldi dertler bitti diye bir şey yok. Eskişehirspor dertlerle uğraşacak bir ekip buldu. Bu ekibe destek olalım. Dedikoduyu kenara bırakıp kulübü yaşatmaya devam edelim.

Herkese bir rahatlama gelmiş ama asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Madem taraftarın içinden gelen birileri yönetim oluşturdu. O zaman taraftar olarak daha da çok çalışmamız gerekir. Eskişehirspor tarihinde görülmemiş bir mücadele için herkes kolları sıvasın ve hazır olsun.

Eskişehirspor’umuz bu sezon ligde kaldıysa öncelikle bizim çocukların bir çoğunu geçen sene profesyonel yapan Murat Yıldız teşekkürü hak ediyor. Bu çocuklara kimse güvenmezken geçtiğimiz sene Alt Yapı Sorumlusu olduğu dönemde bu çocuklara sahip çıkan abimizi unutmamak gerekir.

Aynı şekilde bu sezon başı transfer edilen oyuncular için Halil Ünal’a da teşekkür etmek gerekir. Risk aldı ama transfer açılmadı. Açılmadı ama o adamları da almasaydık devre arası hiç transfer yapmadık bu adamlar bizi bekledi ve takım ligde kaldı Halil başkanın emekleri sağolsun.

Akabinde Kaan ay çok samimi ve iyi niyetle göreve başladı. Biz kendisini icra kurulundan beri destekledik. Ancak yola çıktığı insanlar hakkında etrafındaki bir kaç kişinin fitnesine uydu. Onu çıkarsız destekleyenlere karşı şüpheye düştü. Ama takımı ligde tuttu emekleri çok...

Bu süreçte siyaset karıştırdı denildi ama o da bunu kendisi için değil Eskişehirspor için yaptı. Eğer düşündüğü gibi olsaydı. Eskişehirspor için farklı olacağına inandı. Başkan olarak kararının arkasında durdu. Eleştirildi ama siyaseti Eskişehirspor için yaptı. Herkes yapamazdı.

Ve Fuat hoca bu süreçte bizden biri olarak mücadele etti. Vazgeçmedi. Belki umutsuz oldu ama yine de vazgeçmedi. Sonuç olarak hedef ligde kalmaktı başarılı olundu. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ederiz. Artık yeni bir süreç başlıyor. Küskünlükleri bırakıp kenetlenmeliyiz.