AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın Eskişehirspor ve ETİ ile ilgili açıklamalarından satırbaşları: 

  • Cumhurbaşkanımızın Eskişehir stadının isim hakkı ile ilgili söyledikleri çok çarpıtılarak yanlış anlaşımlara yol açacak şekilde kamuoyuna yansıtıldı. Cumhurbaşkanı hiçbir yerde falancaya gidin o da size para versin demez. Böyle bir şey olmaz. Biz Cumhurbaşkanımıza Eskişehir’in sorunları ile ilgili bilgi verirken, millet bahçesinden, eski stadyumdan bahsettik.
  • Bu arada Eskişehirspor’un sorunu da tabi konuşuldu. İşte Eskişehirspor zor durumda, ciddi sıkıntıları var. Stadın isim hakkı üzerinden görüştük. Çok iyi olur dedi. Eskişehir’in pek çok firması var Türkiye çapında dedi.  Mesela ETİ gibi.
  • ETİ Eskişehirsporla da özdeşleşmiş durumda, tabi görüşün dedi, görüşseniz iyi olur dedi ama öyle bir yansıdı ki, sanki Cumhurbaşkanı gidin ETİ’ye şu kadar para versin demiş gibi, böyle bir şey olabilir mi? Eskişehir’de kimler bu stada isim hakkını verebilir konuşulurken, başka firmaların da adı geçti onu da söyleyeyim.
  • Görüşmede ETİ’nin öne çıkmasının sebebi ise, ETİ’nin aynı zamanda forma sponsoru olması. Bu kadar. Sonra bununla ilgili olarak ben de görüştüm. Zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi vermemiz gereken şeyler de var görüşürüz dediler.
  • Cumhurbaşkanımız burada iftar programına katılmıştı en son. Orada herkes Cumhurbaşkanı ile bir şeyleri konuşuyordu ayak üstü. Bu arada Firuzan Beyin orada özel bir görüşmeleri oldu Cumhurbaşkanı ile, ticari bir meselede olabilir.
  • Ama sonra bu sanki dışarıya Eskişehirsporla ilgili toplantı yapıldı, Cumhurbaşkanı ile görüşüldü, şöyle taahhütler alındı gibi, öyle bir şey yok. Cumhurbaşkanımızın bana söylediğini söylüyorum, "Firuzan Bey seçimlerden sonra bazı girişimlerde bulunmak istiyor seçimlerden sonra kendisiyle konuşursunuz" dedi.