3-11 Temmuz 2018 Elazığ'da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na katılmak için çalışmalarını sürdüren Ömer Ömürlü’nün bu yılki hedefi Türkiye Şampiyonu olmak. Eskişehir’in adını en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ömürlü, kick boksa başladığı günden bu yana antrenmanlarını aksatman büyük bir disiplin içinde devam ettirdiğini söyledi. 

FEDERASYONA BİR ÇAĞRISI VAR: Hedefinin şampiyon olarak Eskişehir'e dönmek olduğunu ifade eden genç sporcu, çalışmalarını deneyimli milli takım kick boks antrenörü Erdinç Aygün ile birlikte yürütüyor. Çok kısa zamanda önemli dereceler elde ettiğini ve bu şampiyona ile birlikte başarılarına bir yenisini daha eklemek istediğini belirten Ömürlü’nün babası da kick boksçu. Baba Mehmet Ömürlü, oğlu Ömer’i şampiyonalarda destek veriyor. Bazen borç bularak bazen atık kağıt toplayarak bazen de sponsor bularak şampiyonalara gönderdiği oğlu için büyük fedakarlıklarda bulunan baba Ömürlü, federasyona çağrıda bulundu. 

YANLIŞ KARARLAR ALDILAR: Mehmet Ömürlü “Ömer bu yıl şampiyon olacak kadar çok çalıştı ve tecrübesi oldu. Artık tek hedefimiz şampiyonluk. Eskişehir’in en iyi antrenörlerinden Erdinç Aygün hocamın da emekleri çok büyük. Ömer’le birebir ilgileniyor. Her başarılı bir sporcunun arkasında mutlaka çok iyi bir antrenör vardır. Bunlardan birisi de Erdinç Aygün hocamızdır” dedi. Federasyona çağrıda bulunduğu sözlerinde sporcuların kendi imkanları ile müsabakalara katıldığını, buna ek olarak da federasyonun aldığı yanlış kararların sporculara ek maddi külfet getirdiğini söyleyen Ömürlü, “Federasyonun yaptığı bir hata tüm sporcuları ve velileri çok üzdü. Kurallar tamamen değişti. Federasyon geçen yıl sporcuların kasklarını ve eldivenlerini maç esnasında veriyordu, bu yıl her sporcu malzemeleri kendi getirecek” dedi.

TEŞVİK YOK, SPONSOR YOK, ÖDÜL YOK: Sporcuların mavi köşede ise mavi malzemeler, kırmızı köşede ise kırmızı malzemelerle müsabakaya çıkacağını açıklayan Ömürlü, bu durumda sporcuların masraflarının ikiye katlandığını ifade etti. “Bu kararı kimse müsabakalara katılmasın diye mi alıyorlar” diyen Ömürlü, “Masraflar boyumuzu aştı. Teşvik yok, sponsor yok, ödül desen hiç yok. Böyle bir durumda bu sporu neden yapacak bu çocuklar. ‘Parası olan yapsın’ diyorsanız ‘zenginin çocuğu’ bu sporu yapmıyor. Federasyon yetkililerine ulaşmak istedim. Bir kişi bile çıkıp muhattap olmadı. Türk sporunun geldiği nokta bu şimdi. Şampiyonaya çocuğunu gönderecek aileler sırf bu karardan dolayı derecelerden vazgeçiyor, çocuklarını göndermiyor, gönderemiyor” dedi.