Kulluk "Kulüpler Birliği’nden gelen yazıda 18 Haziran'da toplantı var deniliyor. Toplantının gündemi yayıncı kuruluşun ödeme talebini görüşmek üzere. Şu an yayıncı kuruluş beIN Sports çıkmak istiyor. TFF’ye diyor ki, ben satış yapamıyorum zarar ediyorum. Ve bir hesap çıkarmışlar, Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiği teminatı yakarsa zararı daha az oluyor, devam ederse zararı daha çok oluyor. Belki öyle bir gün gelecek ki o gelirler de gelmeyecek, iş daha da kötüye gidecek. En büyük gelirimiz yayıncı kuruluş onlar da çıkmak istiyor. Bu diğer 18 kulüp içinde geçerli” diye konuştu.

Digiturk'ten açıklama geldi

"Sosyal medyada dolaşan asılsız iddialara ilişkin kamuoyuna açıklamamızdır" başlığıyla yayımlanan açıklamada "Digiturk, TFF ile yaptığı yayın anlaşmasına binaen Türk futbolunun hali hazırdaki en büyük destekçisidir ve 20 yıldan bu yana iş ortaklığı yaptığı TFF’ye verdiği tüm taahhütlere her zaman bağlı kalmıştır, bağlı kalmaya da devam etmektedir. Yayın hakları anlaşmasından doğan her türlü yükümlülük ve ödemeler Digiturk tarafından gerçekleştirilmektedir. Diğer yandan Digiturk uzunca bir süredir, söz konusu anlaşma kapsamındaki bazı ticari hususlar hakkında TFF'den doğal ve makul taleplerde bulunmaktadır. Digiturk öncelikli gördüğü bu hususlar üzerinde TFF ile birlikte çalışmaya devam ederek; Türk futboluna hem ulusal hem de uluslararası alanda katkı sunmaya devam etme kararlılığındadır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" denildi. 

Konyaspor cephesinden ikinci açıklama

Konyaspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Başkanımız Hilmi Kulluk’un Olağanüstü Genel Kurulda delegelerimize hitaben yaptığı konuşma sırasında yayıncı kuruluşla ilgili sarf ettiği sözler farklı bir mecraya çekilmiştir. Konuyla ilgili Başkanımızın yaptığı açıklama şöyledir:

'Bugün gerçekleştirdiğimiz Olağanüstü Genel Kurul’da delegelerimize teşekkür konuşması yaptığım sırada tahmini bütçe üzerine sorulan bir soru üzerine beIN Sports’un en büyük gelir kalemimiz olduğunu, ancak yayıncı kuruluşun kulüplere taahhüdünü ‘ödememe talebi’ ile karşı karşıya kaldığımızı, bu nedenle Kulüpler Birliği’nin bu gündemle başkanları toplantıya davet ettiğini ifade ettim. Konuşmamda harfi harfine söylediğim ve çarpıtılan cümlem aynen şöyledir. “Belki öyle bir gün gelecek ki bu gelirler de gelmeyecek. İş daha da kötüye gidecek. Bizim buradaki en büyük gelirimiz Digitürk şimdi o bile bakın ben buradan çıkarım belki diyor.'

Kamuoyunda yer aldığı gibi beIN Sports Türk futbolundan çıkmak istiyor şeklinde bir beyanım yoktur. Sadece bizim değil, diğer 18 kulübün en büyük gelir kaynağı olan beIN Sports’un mevcut durum göz önüne alındığında böyle bir ihtimali düşünebileceğini ifade ettim.

Dolayısıyla genel kurulumuzda beIN Sports grubunun bu talebiyle ilgili gerçekleşecek olan Kulüpler Birliği toplantısından bahsettim. Basına yansıyan tartışmaları takip ediyorum ancak meselenin özü budur. Söylediklerim ortadadır. Konunun medyada yer aldığı şekilde tartışılması bu konuyu farklı bir şekilde yansıtanların sorunudur.”