Eskişehirspor bugün Giresunspor deplasmanına çıkıyor. Siyah Kırmızılı kulüp onca uğraşa rağmen Giresun karşısına gençleri çıkaracak. Nefer Grubu, maç öncesi bir açıklama yayınladı. ''Umutllarımız tükendi'' diyen grup, Eskişehirspor'un kurtuluş yolunda yüzüstü bırakıldığının altını çizdi. Nefer Tribün Grubu Lideri Murat Diri 'Artık kurtuluş savaşı bile kalmadı' ifadeleriyle takımın ne derece desteksiz bırakıldığına bir kere daha vurgu yaptı. Nefer'in açıklamasında ''Bir sürü Eskişehir çocuğu dediğimiz kardeşimiz abilerimiz dediklerimiz “Eses kapanırsa kapansın” diyerek imza vermedi. Bunun hesabını soracağız elbet'' denildi. 

Giresunspor maçı için Eskişehirspor taraftarına da çağrıda bulunuldu. O açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Ancak biz sözünün arkasında duran sonuna kadar mücadele etmekten vazgeçmeyenler olarak “sokakta oyna kaldırımda destekleriz” sözünü popülarite için kullanmadığımızı göstermek için her zaman olduğu gibi Giresun deplasmanında da futbolcu kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Armamızın olduğu her yerde EsEs’in sesi olmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda Giresun deplasmanına gidecek tüm arkadaşların deplasmanda bir bütün olmak adına tek yumruk olmak adına 'siyah' giymesi rica olunur.

Ayrıca şehir dışından gelen oluşumlar da dahil olmak üzere hiç bir oluşum pankart getirmesin. Artık deplasman da tek pankart olacağız. Mükemmel güzellikte buram buram el emeği olan bir deplasman pankartı yaptık. Her deplasman pankart bir oluşuma emanet edilecek ve pankartın tribün için değeri ve önemini genç kardeşlerimiz daha net anlayacak. Hem de deplasman da sen pankart astın ben asmadım o oraya astı biz buraya astık gibi gereksiz diyalogların yaşanmasına ve tribünler arasına fitne girmesine de engel olunacak. Birlik beraberlik için alınan bu kararlara hepimiz uyalım ve daha güçlü geri dönebilmek için gücümüzü toplayalım.