Yeşil-beyazlılar, sahasında konuk ettiği Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, "Öncelikle çok önemli galibiyetti. Tüm Bursa, şehri Bursaspor camiası için önemliydi. Genç oyuncularımın hepsini alnından öpüyorum. Hafta başında oyunculara Akhisarspor'un sadece kanat hücumu yaptığı, merkezden fazla etkili olmadığını anlattık. Onların ortayla yapacağı oyunları oyuncularım kesti. Oyuncularım taktiksel anlamda benim senaryolarımı ve teorilerimi hayata geçirdiler. Teknik adamlar senaryo yazalar, oyuncular oynar. Hepsini tebrik ediyorum. Hep birlikte başaracağız" dedi. 

"Oyuncuları korumalıyız" 

"Bu takım şampiyonluğa oynamak istiyorsa 11 oyuncuya ihtiyaç var" diyen Koşukavak, şu açıklamayı yaptı: "Bu oyunculara haksızlık etmemek lazım. Onlar genç oyuncular. Sahip çıkmamız lazım. Ben bugünkü takıma şampiyonluğa oynar dersem gerçek dışı, doğru olmaz. Oyuncuyu korumalıyız. Ozan 2001 doğumlu. Bir hamle hatası sarı kart, bir hamle hatası gol, bir hamle hatası kırmızı kart. Ben onu kazanmak için mücadele ediyorum. Bugün daha kötü skor olsaydı, benim neler yaptığımı biliyor musunuz. 3 puan bu oyunculara öz güven. Büyük camiaların umutsuzluk diye bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir şey varsa ya büyük değilseniz, yada büyüklüğünüz unutulmuştur. Ben elimden ne geliyorsa uyumadan 24 saatse 24 saat böyle güzide camiaya hizmet etmek onurdur. Bir şeyleri inşa ederken güçlü olmak zorundasınız. Bursaspor forması çok kıymetli ve ağır. Onları taşıyacakların da deneyime ve tecrübeye sahip olması lazım. Bu takım yine maç kazanır, kaybedebilir." 

"Eskişehirspor maçında..." 

Transferin kolay olmadığına değinen Koşukavak, "Oyuncuya ihtiyacımız var. Bugün sadece 3 puan aldık. TFF 1. Lig'de deneyimli takımlar var. Sezonunun ortalarına doğru şampiyonluğa oynayacak takımlar daha zor oluyor. Bugün 5 oyuncu Eskişehir'de pat oynasın diye bir şey söz konusu değil. Gelen oyuncuların fiziksel durumu nedir. Öğrenmek için fedakar olmak lazım. Sürekli bir şeyler gösteriyorum. Taktiksel anlamda taktikçi antrenörüm. Gelen oyuncuları görmem lazım. Şartlara göre kullanabilirim" açıklamasını yaptı.