İrlanda'nın başktenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 4 madalya (1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz) madalya kazanan milli yüzücüler yurda döndü. Altın ve bronz alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sporcularından Sümeyye Boyacı, bronz kazanan Beytullah Eroğlu ve gümüş madalya sahibi Sevilay Öztürk havaalanında karşılandı. Yüzme Milli Takımı'ndan Beytullah Eroğlu, Sümeyye Boyacı, Bülent Oturakçı ve Sevilay Öztürk ile yarıştığımız bayrak yarışını 3.01.45 derece ile dördüncü sırada tamamladı.

YÜZMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE: Doğuştan iki kolu olmayan Boyacı "Ne yazık ki ülkemizde engellilere rahatsız edici gözlerle bakılıyor. Ama şu sıralarda ben ve diğer engelli sporcuların başarıları göz önünde olduğundan bu durumun değişmeye başlayabileceğini hissediyorum" dedi. Hürriyet'en Fatih Saboviç'e konuşan Boyacı, "Yüzmeye başlamadan önce hissettiğim bir heyecan var. O asla bitmiyor. Aşık olmuşsunuz da, ayaklarınız mutluluktan yerden kesiliyor gibi" ifadesini kullandı. 

AİLEM OLMASA BURALARDA OLAMAZDIM: Eskişehirli milli sprocu Sümeyye Boyacı şöyle konuştu: Annemin teşvikleri ile başladım. Ailemin gerek maddi, gerek manevi desteği çok büyük... Onlar olmasa buralarda olamazdım. Her zaman yüzmeye başlamadan önce hissettiğim bir heyecan var. O asla bitmiyor. Aşık olmuşsunuz da, ayaklarınız mutluluktan yerden kesiliyor gibi...

DAHA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETMEK ZORUNDAYIZ: Ne yazık ki ülkemizde engellilere rahatsız edici gözlerle bakılıyor. Ama şu sıralarda ben ve diğer engelli sporcuların başarıları göz önünde olduğundan bu durumun değişmeye başlayabileceğini hissediyorum. Yine de engelsiz insanlar gibi normal bir hayat sürdüğümüz sürece, bize dışarıda üzücü gözlerle bakılıyor. Bu önyargıları ve mantaliteyi değiştirmek gerekiyor. Bu yüzden kendimizi her daim sosyal alanlarda kanıtlamak ve göz önünde olup, daha büyük başarılar elde etmek zorundayız.

ATATÜRK'ÜN İSTEDİĞİ GİBİ...: Ülkemle gurur duyuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Türk milleti çalışkan ve zekidir. Bu yüzden de asildir. İnsanların, artık ünlülerin yediklerinin, giydiklerinin fiyatı yerine sporcularının ve sanatçılarının başarılarını konuşması ve yenilerini yetiştirmeye çalışması gerektiğine inanıyorum. Bu yönde ilerlersek, Atatürk’ün istediği gibi bir millet olacağız, ona layık olacağız ve her zaman, hiç durmadan gelişmeye başlayacağız.

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ GÜNAY'DAN TEBRİK: Öte yandan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, sosyal medya hesabından Sümeyye Boyacı ve arkadaşları için tebrik mesajı yayınladı. Günay, ''Eskişehir'in değeri ve gururu Sümeyye’miz yurda döndü. İrlanda'da düzenlenen Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda altın ve bronz madalya kazandı. Seninle ve arkadaşlarınla gurur duyuyoruz. Milletimize en güzel bayram hediyesi 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndan 4 madalya getirdiler'' dedi. 

KIZLARDAN 2 MADALYA: 'S5 Kategorisi Kadınlar 50 metre Kelebek'te birlikte yarışan milli sporculardan; Sevilay Öztürk 48.29'luk derece ile gümüş madalya kazanırken, Sümeyye Boyacı ise 48.90'lık derecesiyle bronz madalya elde etti. Bu sonucun ardından Türkiye, kürsüde ilk iki sırada yer aldı. 

AVRUPA ŞAMPİYONU SÜMEYYE BOYACI: Dublin'de gerçekleştirilen Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda ilk altın madalyamız Sümeyye Boyacı'dan gelmiş, milli yüzücü 'S5 Kategorisi Kadınlar 50 metre Sırtüstü Finali'nde 45.21'lik dereceyle birinci olarak Avrupa Şampiyonu olmuştu.