Bir televizyon kanalının yayınına telefonla bağlanan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. ''Ortada 15 milyon lira gibi bir rakam ve 1 milyon nüfusu olan bir şehir var'' diyen Çapa, ''Herşeyi başkandan ve iş adamlarından beklemek zorunda değiliz. Kulüp öyle olanaklar açtı ki bu sezon, yeni üyelikler mesala, herkes artık üye olabiliyor. Herkes için kombine alma fırsatı var. Herkes için stattan loca alabilecek imkanlar var. Bunlar da büyük katkı. Belki kısa vadede çok bir şey kazandırmayacak ama uzun vadede büyük katkısı olur'' sözleriyle tüm kente destek çağrısında bulundu. 

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa'nın açıklamalarından satırbaşları: 

BU KADAR UZUN SÜRECEĞİNİ BEKLEMİYORDUK: Şu ana kadar gelişmiş olumlu bir sonuç yok. Bugün de zaten olması mümkün değil. Bayram nedeniyle resmi makam ve daireler kapalı. Ama yarından itibaren tekrar girişimler olacak, bunu biliyorum. En kısa sürede çözüme ulaşmamız gerekiyor. Bir araya gelirken hangi zorlukların olacağını biliyorduk, bekliyorduk. Ama bu kadar uzun süreceğini beklemiyorduk.

VALİ HANEFİ DEMİRKOL ÖRNEĞİ: Açıkçası şöyle bakmak lazım olaya. İnsanlar her şeyi başarabilir, zengin olabilir ama hayatta geriye bırakabileceğimiz isim önemli. Bakın Eskişehirspor’un tesislerin adı Vali Hanefi Demirkol Tesisleri.  Kim Hanefi Demirkol. 1984-1988 yılları arasında Eskişehir’de vali olmuş. Şehir için spor tesisi yaratmış. Eskişehirspor var oldukça bu tesisler de var olacak ve Vali Hanefi Demirkol’un ismi de yaşayacak. Bu camia öyle bir camia.

ANKARAGÜCÜ KRİZİ NASIL AŞTI?: Şu anda zor bir zamandayız bu bir gerçek. Ama çözümü üretecek olanlar bilsinler ki şimdi Eskişehirspor’a verecekleri destek onlara saygı, intiba ve vefa olarak geri dönecek. Burdaki süreç Eskişehirspor için çok çok önemli. Eğer Eskişehirspor teknik direktörü olmamış olsaydım daha rahat konuşabilirdim. Ama konuşmaya da gerek yok çünkü en son Ankara’da Ankaragücü bu krizi nasıl aştı? Buna baksın Eskişehirliler. En yakın zamanda örnek Ankaragücü şu anda Süper Lig’de değil mi yani! Ankaragücü’ne herhangi biri yardım etti deniyor mu şimdi. Ama koca bir camia tekrar Süper Lig’e çıktı.

ÖYLE YADA BÖYLE SORUN ÇÖZÜLECEKTİR: Bizim şu anda açıkçası eleştiri yapma şikayet etme muhalefet etme ve buna benzer şeylerle kaybedecek zamanımız yok. Eskişehirspor için yapılacak tek şey var çözüm üretmek. Eskişehirspor Süper Lig’e çıktığı andan itibaren çok değil iki senede bu borçlar sıfırlanır ve tekrar şampiyonluğa oynayan bir takım haline gelir. Eskişehirspor öyle veya böyle lisans sorununu çözecektir. Ama önemli olan bu sorunun ne zaman çözüleceği. Eğer biz bu sorunu 1 Eylül’den itibaren çözecek olursak Eskişehirspor çok şey kaybediyor olacak.

ŞİMDİ YİĞİDİ KALDIRIP YARASINI SARMA ZAMANI: Bizim bu sorunu önümüzdeki bir kaç gün içinde çözmemiz lazım ki Eskişehirspor hakettiği yere tekrar hedef koyabilsin. Türkiye’de genelde herkes negatiften pozitife doğru yöneliyor. Düşünün ki bir tane yiğit yaralanmış yatıyor, bir diğeri de gelmiş senin baban har vurup harman savurdu diye anı anlatıyor. Şimdi o anıları anlatmanın zamanı değil. Yiğidi yerden kaldırıp yarasını sarma zamanı şimdi. Zaten bu sorunu çözemezsek bu oyuncuların akıbeti belli, başka takımlara gidecekler.

ESKİŞEHİRSPOR'DA ÇOK MÜSAİT BİR ALAN VAR: Önemli olan burada bir camianın yok olmaması. Burada önemli olan bu camianın Türk futbolunda tekrar eski günlerine dönmesi, tekrar şahlanması. Oynamış olduğumuz karşılaşmayı veya hangi konvoyla maça gitmemiz, bunları anlatmak mümkün değil. Ancak yaşayan bilir bunları. İnsanların yaklaşık 20 dakika yürüyerek stada geldiğini görmek lazım. Bu şehrin olması gerektiği lig Süper Lig olması gerekiyor. Bizim burada düşünmemiz gereken olay bundan sonraki süreçte eğer kahramanlar aranacaksa Eskişehirspor için bu alan çok müsait. Herhangi bir babayiğit çıkabilir veya herhangi birileri çıkabilir.

BU LİG BU BORÇLARI KALDIRMIYOR: Şu anda Eskişehirspor’un borcu o kadar da büyük bir borç değil. Süper Lig’deki takımlarının borçlarının onda biri bile değil. Ama bulunduğumuz lig bunu kaldırmıyor, bu bir gerçek. Şu da çok önemli, Eskişehir’de çok söylemişimdir, herkes ama herkes katkı sağlayabilir. Herşeyi başkandan ve iş adamlarından beklemek zorunda değiliz. Kulüp öyle olanaklar açtı ki bu sezon, yeni üyelikler herkes artık üye olabiliyor. Herkes için kombine alma fırsatı var. Herkes için stattan loca alabilecek imkanlar var. Bunlar da büyük katkı.

SÜPER LİG'DE İKİ ÜÇ FUTBOLCUNUN YILLIK MAAŞI CİVARINDA...: Belki kısa vadede çok bir şey kazandırmayacak ama uzun vadede bir Süper Lig’de Avrupa kupalarını hedefleyecek olursak geçmişteki borçları da kapatmak zorundayız. Sportif olarak kısa vadede ödenmesi gereken rakam çok büyük bir rakam değil. Yanlış hatırlamıyorsam 15 milyon lira civarında bir rakam. 2 milyon Euro gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Süper Lig’de iki veya üç tane futbolcunun yıllık maaşı. 

BİZİ ÜZEN TARAF...: Açıkçası biz haftaya başlarken 24-25 kişilik bir kadro ile başlıyoruz. Son iki gün kala farklı bir çalışmaya başlamak zorunda kalıyoruz. Bu kolay bir süreç değil. Hem şu anda oynayamayan futbolcuları motive etmek zorundasınız hem de genç arkadaşlarımızı motive etmek zorundasınız. Burada en büyük destekçimiz şehirdeki inanılmaz bir birlik ve beraberliğin olması. Bizim buradaki beklentimiz her kulübe yapılan desteğin bize yapılmaması. Bizi üzen tarafı bu. Hem belediyeler tarafından hem siyasi kanaldan, diğer nüfusu çok az olup taraftarı bizimkinin onda biri olmayan takımların veya yarısı olan takımlar o katkıyı görebiliyor, biz göremiyoruz.

HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN: 15 milyon lira gibi bir rakam 1 milyon nüfusu olan şehir, yaklaşık 80 bin Passolig’i olan her iç saha maçında 16-17 bin ortalama taraftarı olan bir takım için çok büyük bir şey değil. Diğer maçları da görüyoruz. 3 bin taraftarı olan takımları da görüyoruz. Biz bu sorunu aşacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eskişehirspor bunu aşacaktır. Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte hiç bir kulüp bu sorunu yaşamasın. Sadece Eskişehirspor değil, Karabük değil, Elazığ da yaşamasın.