Eskişehir Basket maça, Yunus Emre Sonsırma, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Jeff Ayres ve Josh Duncan ilk 5’i ile başladı. Ayres hava atışını aldı ve ilk hücumu temsilcimiz yaptı. Maçın ilk sayısını ise Duncan ile Eskişehir Basket buldu. Basit hatalar yapan temsilcimiz, top kayıplarının da önüne geçemeyince ilk periyodu 20-15 geride kapattı. Buğrahan’ın 2, Marshall’ın 3 sayılık atışıyla 5-2’lik seriyle başlayan Potanın Şimşekleri, Doğan Şenli’nin bireysel hataları sonrası yine rakibine yaklaşamadı. Siyah-Beyazlı ekip ilk devreyi 41-32 geride kapattı.

87-69 KAYBETTİK: Karşılaşmanın 3’üncü çeyreğinde Beşiktaş, kaçtı Eskişehir Basket kovaladı. Defalarca farkı açan Beşiktaş’a Devlerden müthiş cevaplar gelince temsilcimiz oyundan kopmadı. Dorukhan’ın son saniye 3’lüğü ile son çeyreğe ev sahibi ekip 61-57 önde gitti. Maçı son çeyreği temsilcimiz adına kötü başladı. 4 buçuk dakikada Beşiktaş 10 sayı atarken Devler sadece 2 sayı kaydedebildi. Kalan dakikalarda rakibine karşı koyamayan Eskişehir Basket maçı 87-69 kaybetti.

Periyotlarda alınan skorlar

  • Beşiktaş Sompo Japan-Eskişehir Basket: 20-15
  • Beşiktaş Sompo Japan-Eskişehir Basket: 41-32
  • Beşiktaş Sompo Japan-Eskişehir Basket: 61-57
  • Beşiktaş Sompo Japan-Eskişehir Basket: 87-69

SON MAÇTA SAKARYA GELİYOR: Potanın Şimşekleri normal sezonun son maçında 13 Mayıs Pazar akşamı saat 19.30’da Sakarya BŞB’yi konuk edecek. Bu maçı kazanan ligi 7’nci noktalayıp Play-Off’ta Tofaş ile eşleşecek. Kaybeden ise Fenerbahçe Doğuş ile eşleşecek.