Süper Lig’e çıktığı ilk sezonun hedefini ilk 8 olarak belirleyen Potanın Şimşekleri sezona İspanyol Koç Josep Maria Berrocal yönetiminde başladı. Üst üste alınan galibiyetler sonrasında rakiplerinin korkulu rüyası olan Eskişehir Basket’te kadronun kurulmasında emeği olan yönetim ve sezon boyunca büyük emek sarf eden teknik kadro büyük alkışı hak etti.

Nokta transferlerTemsilcimiz geçtiğimiz sezondan Duncan, Sean Marshall, Buğrahan Tuncer, Yunus Emre Sonsırma ve Mehmet Fırat Alemdaroğlu ile yola devam etti. Kadroda nokta transferlerle güçlendirildi. Billy Baron, Jeff Ayres, gibi isimler takımı sırtladı. Siyah-Kırmızılı basketbolcular, sezon boyunca yürekten oynayarak, ihtimal verilmeyen başarıya imza attı.

Eskişehir Avrupa’daEskişehir Basket, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2017-18 sezonunu 7’nci sırada tamamladı. Play-Off’a kalma başarısı gösteren Siyah-Kırmızılılar, 2018-19 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı. Potanın Şimşekleri önümüzdeki sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Eskişehir’i temsil edecek. Minimum 14 maç yapacak olan Devler, 7 Avrupa takımını Eskişehir’e getirecek.