• Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 28'inci haftasında Eskişehir Basket, evinde Muratbey Uşak'ı ağırladı. 
  • Baştan sona çekişmeli geçen maçta gülen taraf Eskişehir Basket oldu. 
  • Uşak'ı 85-84 mağlup eden Siyah Kırmızılılar, play-off hedefi olan yedincilik için dev bir adım attı. 
  • Eskişehir Basket, önümüzdeki hafta Beşiktaş Sompo Japan deplasmanına çıkacak. 
  • Temsilcimiz son hafta ise final niteliğinde bir karşılaşmaya ev sahipliği yaparak, evinde Sakarya'yı ağırlayacak. 

MAÇIN ÖZETİ

Eskişehir Basket maça Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Jeff Ayres ve Josh Duncan ilk 5’i ile başladı. Maçın ilk 2 dakikasında her iki takım da sayı atamazken, sayı perdesini Calloway açtı. Eskişehir Basket ile Duncan ile hemen cevap verdi. Bitime 6 dakika 30 saniye kala Buğrahan’ın sayısıyla Devler skoru 4-4’e getirdi. Karşılıklı sayılarla geçen periyodu Eskişehir Basket 22-21 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği de ilk çeyrekte olduğu gibi karşılıklı atışlarla geçerken her iki takım da farkın açılmasına müsaade etmedi. Kravtsov ve Duncan ile sayı üreten temsilcimiz son 4 dakikaya 35-33 üstünlükle girince konuk ekibin koçu Mustafa Mavili molayı aldı. Mola dönüşünde Calloway 3 sayılık atışla takımını 35-36 öne geçirse de cevabı geciktirmeyen Devler Baron ve Buğrahan’ın üstün performansı ile ilk yarıyı 51-41 aldı.

Maçın üçüncü periyoduna Eskişehir Basket 10 sayı farkla önde başladı. Uşak ekibi hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla farkı 3 sayıya kadar indirse de, tekrar gaza basan Potanın Şimşekleri son periyoda 9 sayı farkla 72-63 önde girdi. Son periyotta basit hatalar yapan ve sayı bulmakta çok zorlanan Eskişehir Basket, rakibin yaklaşmasını da önleyemedi. Son dakikaları çekişmeye sahne olan maçı Siyah-Kırmızılı ekip 85-84 kazandı.