Okul Müdürü Halil Turhan yaptığı konuşmada, Eskişehir Basket oyuncuları Viacheslav Kravtsov, Billy Baron, Berkay Candan ve Mehmet Fırat Alemdaroğlu ve Takım Menajeri Özgün Önver ile İdari İşler Müdürü Engin Esen’e panele katıldıkları için teşekkür etti. Müdür Turhan Siyah Kırmızılı takıma hafta sonu oynayacakları Yeşilgiresun Belediyespor maçında da başarılar diledi. 

Soru-cevap şeklinde ilerleyen panelde ilk olarak bir öğrenci basketbolcuların fiziklerini nasıl geliştirdiklerini ve boylarını nasıl uzattıklarını sordu. Takım Menajeri Özgün Önver ise bu soruya, “Her biri en az 13-14 yaşından beri basketbol oynayan, altyapısını almış oyuncular oldukları için o zamandan bu yana hem düzenli besleniyorlar hem de basketbol gerçekten boyu uzatıyor. Basketbol oynadıkça boyunuzun uzama şansı daha da büyüyor” dedi.

‘Geçen sene Süper Lig’e çıktınız. Bu sezon ise Play-Off’a oynuyorsunuz. Bu başarının sırrı nedir?’ sorusunu ise deneyimli oyuncu Billy Baron, “Öncelikle çok güzel bir soru. Tüm sene beraberce çok çalıştık bu noktaya gelmek için. Takımımızdaki her oyuncu çok yetenekli. Bu yetenekli oyuncuların beraber, uyumlu bir şekilde oynamasını sağlarsanız başarı kaçınılmaz oluyor” şeklinde yanıtladı. 

Bir öğrencinin ‘Diğer liglerle Türkiye Basketbol Ligi’ni kıyaslayınca aradaki farklar nelerdir?’ sorusu üzerine Billy Baron şu cevabı verdi; “Amerika’daki basketbol Türkiye’deki basketboldan daha popüler bence. Türkiye’de basketbol çok hızlı büyüyor. Taraftarlar maçlara gelmeye devam ettikçe Türkiye’de basketbolun çok daha büyüyeceğini düşünüyorum. Basketbol burada daha da popüler olacak.”

Bir öğretmen ise deneyimli oyunculara, öğrencilere basketbolu meslek olarak tavsiye edip etmeyeceklerini sorunca genç oyuncu Mehmet Fırat, “Basketbol çok güzel bir spor ve meslek. Sağlığa ve cebe faydası var. Ama bunu derslerle birlikte yürütmeniz gerekiyor. Çok arkadaşım oldu sakatlık yaşayan. Derslerine önem vermedikleri için yarı yolda ellerinde hiçbir şey olmadan kaldılar. Spora yönelecekseniz kesinlikle dersleriniz iyi olsun” dedi.  

Billy Baron’a yöneltilen ‘Neden Eskişehir Basket’i tercih ettiniz’ sorusuna deneyimli oyuncu, “NBA ‘da çok fazla seçenek yoktu. Benim için ve ailem için en iyi tercihin burası olduğunu düşündüm. Hem sportif anlamda hem de şehir, sosyal yaşam anlamında burasının çok iyi bir tercih olduğunu söyleyebilirim” ifadeleriyle yanıt verdi. 

 ‘Hangi oyuncuyla oynamaktan, kimi izlemekten zevk alıyorsunuz ve hangi deplasmanda üzerinizde en çok baskıyı hissettiniz?’ sorusunu Berkay, “Takımda kendi yaşıma yakın daha çok oyuncu var. Yaşıtlarımla oynamaktan keyif alıyorum. Deplasmanda en büyük baskıyı ise Pınar Karşıyaka maçında yaşadık. Taraftarları etkiliydi. Baskı oluştu üzerimizde bu da bizim için çok zor oldu” derken, Viacheslav Kravtsov ise, Brad Wanamaker’i izlemekten büyük keyif aldığını ve Karşıyaka maçında taraftarın baskı oluşturduğunu kaydetti. 

Bir öğrencinin Viacheslav Kravtsov’a boyunu ve ayakkabı numarasını sormasıyla oldukça eğlenceli dakikalar yaşandı. Kravtson boyunun 2,12 metre ve ayakkabı numarasının ise 51 olduğunu söylemesiyle salondan büyük alkış geldi.

Daha sonra ise Siyah Kırmızılı basketbolcular öğrencilere 4 tane soru sordular. Doğru cevap veren 4 öğrenci Eskişehir Basket forması kazanırken panelin ardından basketbolcular bu formaları imzaladılar. Panel toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.