Türk boksörler Arda Avcı, Serenay Çetin, Tarık Sözer, Tayfun Tiryaki, Kubilay Alcu, Fatih Keleş ve Eskişehir'den Dilara Yücel, UBO Yarı Hafif Sıklet Dünya Şampiyonluğu için İstanbul'da ringe çıktı. Caferağa Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona Boks federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile çok sayıda davetli katıldı.

Ukrayna'da Universal Boxing Organization (UBO) Kıtalararası şampiyonluğunu kazanan Türk boksör Arda Avcı, Tanzanyalı Idd Pialari'nin mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. 12 rauntluk maçta Arda Avcı, rakibini 6'ncı rauntta rakavt ederek dünya şampiyonluk kemerinin sahibi oldu. 

Türkiye'nin ilk ve tek namağlup kadın boksörü Serenay Çetin, Ukraynalı dünya şampiyonu Inna Statkevych ile karşılaştı. İzleyicilerin büyük bir dikkatle takip ettiği 6 raundluk mücadeleyi hakem kararıyla 3-0 kazandı. Yenilgisiz şampiyon Serenay Çetin 9'uncu galibiyetini kazanmış oldu.

Öte yandan Türkiye'nin 3 kere en teknik boksörü ödülünü alan Tarık Sözer, Khudoberdi Abdulmalikov'u, daha önce Avrupa şampiyonluğu yaşamış ve Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden Kadıköy Boks Spor Kulübü Boksörü Fatih Keleş, Batyr Jabbarov'u, Kubilay Alcu ise Paata Varduashvili'yi yenerek ringden galip ayrılı.

Eskişehir'den şampiyonaya katılan 17 yaşındaki Türk boksör Dilara Yücel de Gürcistanlı Nina Chakhvashvili'yi yenerek Avrupa Şampiyonluğu altın kemerine ulaştı.

Dilara: Bu kemeri kimse benden alamaz

Ağustos ayında kupa değerlendirmesinde bulunan Dilara, iddialı konuşmuştu. 

Evrensel Boks Organizasyonu (UBO) tarafından geçen 24 Temmuz’da Arnavutluk'ta düzenlenen ‘Boks Gecesi Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı’ maçına çıkan Dilara Yücel, rakibine yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine müsabakasız altın kemeri alarak Türkiye’ye dönmüştü. Federasyon, unvan maçının ağustos ayında İstanbul’da yeniden yapılmasına karar verirken, bu sürede altın kemeri de Dilara'ya teslim etmişti. Yüksel, ilk altın kemerin sahibi olabilmek için çok çalıştığını söylemişti.

Yüksel, şampiyona öncesi yaptığı açıklamada “Ringde kendimi çok iyi hissediyorum. Orada iyi hissetmek, dövüşmek, o atmosferi hissetmek çok ayrı, çok güzel bir duygu. Maçı kazanıp ülkemizi, bayrağımızı temsil etmek çok güzel bir duygu. Ben 80 kiloyla başladım boksa. Şu anda 67 kiloyum. Boks çok kilo verdiren bir spor. Kısa sürede çok kilo verebiliyoruz çünkü yoğun bir antrenman sürecimiz var. Unvan maçında rakibimin Covid-19 testi pozitif çıkınca maçım ağustosa ertelendi. Federasyon kemeri geçici olarak bana verdi. Şimdi rakibim Nana, İstanbul'da olacak maçta kemeri benden almaya çalışacak. Çok zor, benden alması çok zor. Bu kemeri benden asla alamaz. Ben elimden gelenin fazlasını da yaparak bu kemerin bende kalacağından eminim. Ringde tamamen apayrı bir insan oluyorum” demişti.