Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlan ETB Lideri Diri "Kenetleniyoruz tüm gücümüzle, küme de kalarak yeni destanlar yazmaya, ve kümede kalarak bu sevdanın gelecek nesillere aktarılması için kenetleniyoruz! Babalarımızdan, amcalarımızdan, dayılarımızdan, abilerimizden dinlemiştik Anadolu ihtilalini. 

İstanbul dukalığına nasıl baş kaldırdığını, İstanbul saltanatını nasıl salladığımızı. Son maçta kaçan şampiyonlukları sanki kendimiz yaşamış gibi gözyaşı dökmüştük. Radyo kayıtlarından dinlerken Sevilla maçını her golünde ayağa fırlamış ağabeylerimizin gözyaşlarıyla hüzünlenmiştik. Bir efsaneydi bize anlatılan, Anadolu’nun ilki, öncüsü, Yıldızı.. Ama yarım kalmışı...

Mezarına Eskişehirspor yazdıran hocalarımız oldu bizim. Deplasmana gitmek için evinin kiremitlerini satan sevdalılarımız. Evlendiği gece deplasmana giden abilerimiz anlattı Siyah- Kırmızı aşk yüzünden eşlerini nasıl terkettiklerini. Oynanmayan maça bilet alanlarımız oldu. Gözleri görmeyen evladına aşkını anlatan babalarımız oldu. Bu bir takımdan çok daha fazlasıydı bizler için...

Efsane yılları yaşayamayan bizler yeni bir destanın yazılışına tanık oluyorduk. Ancak çeşitli ayak oyunlarıyla Anadolu Yıldızının şahlanması engellendi. bilinçli olarak Eskişehirsporumuzu bitirip küme düşürüp hikayemizi yarım bırakmaya çalışan yönetimlere rağmen, paralarını alamamalarına rağmen transfer yasağını bildikleri için bizleri yalnız bırakmayan sahadaki arkadaşlarımız yeni bir destan yazıyor. Karda kışta, onca soğuğa, yağmura, çamura hatta stada alınmayıp aldırmadan peşlerinden gelen sevdalıları için oynuyorlar.. Hep beraber direniyoruz.

Ve Bizler de yarım kalan efsanenin yarım kalan satırlarını tekrar yazmaya başladık. Peşindeyiz Kırmızı Şimşekler inadına peşindeyiz. Evlatlarımıza, torunlarımıza anlatmak için, ihtilali tamamlamak için peşindeyiz.. Cumartesi hınca hınç dolduralım tribünleri. Haykıralım sevdamızı. Destek verelim bu şanlı armaya.. Cümle aleme gösterelim bu camianın kenetlendiğinde neler yapabileceğini.. Yeniden siyah kırmızı olsun bu şehir.. Ey bu renklere ömrünü adamış baba! Tut çocuğunun elinden getir maça.. Ey bu armaya gönül veren ama bir çok sıkıntıya haksızlığa karşı haklı olarak tepki olsun diye maçlara gelmeyen taraftar! Omuz ver bu davaya al biletini gel maça. Biz bu ülkenin en büyük taraftarıyız. Biraz yorulduk ama artık yetmez. Cumartesi yeniden diriliyoruz yeniden yeri göğü sarsıyoruz.. Yeni bir destanın yarım kalan hikayenin ilk satırlarını yazıyoruz.

Unutma; kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin" ifadelerini kullanarak tüm taraftarı Boluspor maçında tribünleri hınca hınç doldurmaya davet etti.