Hatayspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan ETB Lideri Murat Diri, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bu sezon başından beri kulübe çok sık gidip geldiğini ve yaşananlara bizzat şahit olduğunu söyleyen Diri, ''Klavyeyi elimize alıp yazması çok kolaymış gerçekten. Ama iş başka. Eskişehirspor’umuz göz göre göre bir operasyona maruz kalıyor. Eksi 3 puan almamız için o kadar çok uğraşıldı ki anlatsak senaryo derler.Sezon başı lisans olayı ile başlayan Es-Es’i bitirme operasyonu hakem kararları ile devam etti. EsEs kapansın diye uğraşan bir kesim net var. Bunca yaşananlar içinde bu günlere gelmek bile mucize Eskişehir bir şekilde cezalandırılmak isteniyor'' dedi.

NE KADAR ZALİM BİR DÜZEN: A Milli Takım'ın İsveç ile oynayacağı müsabakanın Eskişehir'de Konya'ya alındığına değinen Diri, ''Eskişehir’de oynanması kararlaştırılan milli maç Konya’ya alındı sessiz sedasız, tepeden emir gelip Konya’ya verildi. Herşeye rağmen mücadele ediyoruz. Seçilmişlerimizden zaten tek bir hamle yok. Hepsi üst üste geliyor. Ay sonunu zor getiren binlerce insan bir araya gelip zar zor deplasman yapıyoruz. Armamızı desteklemek için tribünlere koşuyoruz hatta bizleri küme düşürmelerine rağmen milyonlarca alacakları olanların parasını ödemeye çalışıyoruz. Ne kadar zalim bir düzen'' diye konuştu. 

YENİ ESKİŞEHİRSPOR PLANLARI: Taraftarın mücadelesi olmasaydı Eskişehirspor'un kapatılacağının altını çizen ETB Lideri, Eskişehirspor’u kapatıp Yeni Eskişehirspor kurma planlarının bir kesim tarafından işletildiğini iddia ederek ''Eskişehirspor’u kapatıp Yeni Eskişehirspor kurma planları işliyor ama işte vazgeçmeyen mücadele eden bizler işleri zorlaştırıyoruz. Eğer taraftar olarak bu kadar mücadele etmeseydik zaten çoktan bunu gerçekleştireceklerdi. Ve gerçekleştirmek üzereler. Çünkü kendi içimizdekiler bile bu durumu bilmelerine rağmen camiada sürekli başka bir hava estirmeye konuyu başka yerlere götürmeye çalışıyor. Bugün bile tribünlerde bu tür amipler yuvalanmıştı. Onca yaptığımız mücadeleye rağmen bizleri bile karalamaya çalışan çapsızlar. Her kötü galibiyeti tribünlere bağlayanlar türedi tekrardan, karşılıklı “eseses kikiki” diye şimdi mi bağırılmışmış. Yüreğinizde zaten biraz bu armaya olan sevgi olsa böyle müptezelliğe düşmezsiniz. Ama çapınız bu. Biz son nefese kadar EsEs deriz siz başka hesaplar yaparsınız'' ifadelerini kullandı. 

TARİHİN EN BÜYÜK ÇIKMAZI: Diri sözlerini şöyle tamamladı: Sonuç olarak Eskişehirspor’umuz yok edilmek isteniyor. Bizler de buna karşı mücadele ediyoruz. Nebi başkan Sinan başkan Halil başkan hepsi bu camiada birşeyler için mücadele etti. Ama inanın artık birlik vakti çünkü mevzu artık Eskişehirspor’u yok etme mevzusu.. Daha anlatılamayan ve anlatamadığımız bir çok şey var. Anlatsak zaten bazıları da anlamaz. İşlerine gelmez. Ama biraz yaşananları düşünüp parçaları birleştiren tepkisiz kalanları gören herkes bu süreci daha iyi analiz eder. Eskişehirspor bugün itibariyle tarihinin en büyük çıkmazına girmek üzere.