Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Emre Güral:

"Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ligde sert maçlar bizi bekliyor. Milli arayı oynadığımız hazırlık maçları ile iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Ligde yeni bir çıkış yakalamak istiyoruz.Konyaspor'a karşı güzel performans sergiledik. Bir Süper Lig takımına 90 dakika pozisyon vermedik. Takım olarak iyi bir maç çıkarttık. Hocamızın bizden istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştık. Milli aranın bize çok iyi geleceğine inanıyorum.

Çok genç bir takıma sahibiz. Motivasyon seviyemiz hep yüksek oluyor. Ama futbol sadece gazla oynanmıyor. Savunma anlamında sıkıntılarımız vardı. Bu sebeple son zamanlarda ciddi puanlar kaybettik. Kendi evimizde son iki maçta 0 puan aldık. Altınordu'dan 4 yedik. Son üç maçta 10 gol yemek bize yakışmadı. Bu ligde gol yememek çok önemli. Fuat Hocamız şuan en çok bu konu ile ilgileniyor. Takım olarak nasıl defans yapacağımıza odaklanıyoruz. Gol her zaman atarız. Bu ligde gol atamayacağımız takım yok. Ligde acilen puanlar kazanarak ligde üst sıralara tırmanmak istiyoruz.

Fenerbahçe ile bir hazırlık maçı oynayacağız. Biz takım olarak hocamızın bizden istediklerini sahaya yansıtmaya çalışacağız. Skordan ziyade teknik, taktik, oyun disiplini gibi konular bizim açımızdan ön planda olacak. Zor bir rakip her zaman daha iyidir. İstanbulspor maçı öncesinde önemli bir prova olacak. Oynadığımızdan oyundan zevk almak istiyoruz.

İstanbulspor maçı da zor geçecek. Bildiğim kadarıyla maçı 2 Nisan Salı günü oynayacağız. Yoğun bir tempo bizi bekliyor. Biz profesyonel futbolcularız. Bize verilen fikstür neyse biz ona uymak zorundayız. Puan durumunda bulunduğumuz konumdan camia ve futbolcular olarak hep beraber kurtulacağız.

5 ay bireysel olarak idmanlar yaptım. Ne kadar tek başınıza çalışırsanız çalışın takımla birlikte çalışmak gibi olmuyor. Takıma katıldığım günden beri Fuat Çapa hocamızın bana vermiş olduğu programa sadık kalarak çalışmalarıma devam ettim ve ediyorum. Hocamız bana süre verdiği sürece sonuna kadar mücadele etmeye hazırım.

Eskişehirspor'un çok genç ve başarılı bir Başkanı var. Kaan Başkan ve yönetimi çok büyük işler başarıyorlar. Transfer tahtasını açtılar, silinmek üzere olan puanları kurtardılar. İnanılmaz bir savaş veriyorlar. Eskişehirspor'a tekrar dönmemin en büyük sebeplerinden birisi de verilen bu mücadeledir.

Eskişehirspor taraftarını ve Eskişehir halkını herkes çok iyi biliyor. Bu kentin ve taraftarın Süper Lig'i hak ettiğini zaten herkes biliyor ve konuşuyor. Bu camiayı çok seviyorum. İç saha veya deplasman maçı fark etmeksizin Eskişehirspor'u asla yalnız bırakmayan bir taraftar kitlesi var. Milli maçta bunu tüm Türkiye tekrar gördü" dedi. AJANSSPOR